اتحادیه جهانی مخابرات (ITU ) تحولات کلیدی فناوری اطلاعات کشورهای جهان را براساس شاخص های جامعه اطلاعاتی اندازه گیری کرد.
براساس ارزیابی انجام شده یکی از شاخص های پیشرفت جوامع اطلاعاتی مربوط به دیجیتالی شدن جوانان است که در این زمینه موضوع استفاده از فناوری اطلاعات در میان جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله هر کشور مورد بررسی قرار گرفته است.
از آنجایی که جوانان در سراسر جهان فعال ترین کاربران فناوری اطلاعات و ارتباطات محسوب می شوند، یکی از شاخص های توسعه یافتگی جوامع بر مبنای تعداد جوانانی که از ابزارهای فناوری اطلاعات استفاده می کنند محاسبه می شود.
در این گزارش تاکید شده است که جوانان دیجیتالی با عناوینی چون بومیان دیجیتالی، نسل اینترنتی و بومی های هزاره اینترنت شناخته می شوند و افرادی هستند که با تکنولوژی به دنیا آمده اند. به بیان دیگر افرادی که پس از اختراع کامپیوتر متولد شده اند، تکنولوژی را می فهمند و برای استفاده از ابزارهای دیجیتالی، دیگر نیازی به آموزش ندارند.
بررسی ها نشان می دهد که هم اکنون ۳۰ درصد از جمعیت جوان دنیا، بومی های دیجیتال هستند که پیش بینی می شود این رقم در جوامع در حال توسعه تا سال ۲۰۱۸ به دو برابر برسد.
در رده بندی اتحادیه جهانی مخابرات که از سوی نظام پایش جامعه اطلاعاتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران منتشر شده است، ایران در میان روند رو به رشد کشورهای دارای جوانان متولد عصر دیجیتال با امتیاز ۴.۲ رتبه ۱۰۱ را به خود اختصاص داده است.
براساس ارزیابی انجام شده امتیاز شاخص جوان دیجیتالی برای کشور برتر جهان ۱۳.۹ و میانگین جهان ۵.۳ و میانگین آسیا ۵.۷ است.
در شاخص جوان دیجیتالی کره جنوبی کشور برتر آسیا با امتیاز ۱۳.۵ و عربستان کشور برتر منطقه با امتیاز ۱۰.۴ است.
در این رده بندی ۱۰ کشور برتر جهان ایسلند، زلاندنو، کره جنوبی، مالزی، لیتوانی، آمریکا، بارباروس، اسلواکی، لتونی و دانمارک هستند و ۱۰ کشور برتر منطقه را نیز عربستان، ترکیه ، اردن، کویت، امارات، لبنان، مصر، قرقیزستان، بحرین و آذربایجان به خود اختصاص داده اند.
در همین حال کره جنوبی، مالزی، سریلانکا، برونئی، هنک گنگ، عربستان، ژاپن، اردن، ویتنام و کویت کشورهای برتر آسیا در شاخص جوان دیجیتالی هستند.