arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۱۱۳۲۰
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۱۸ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۷

تلفات زیاد عملیات ضد مواد مخدر در بنگلادش انتقاد برانگیز شد

تلفات زیاد عملیات ضد قاچاقچیان مواد مخدر توسط پلیس بنگلادش که از آن به عنوان اقدام 'فراقضایی' نام برده می شود ، در چند روز اخیر انتقاد طرفداران حقوق بشر و فعالان اجتماعی را سبب شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تلفات زیاد عملیات ضد مواد مخدر در بنگلادش انتقاد برانگیز شد

تلفات زیاد عملیات ضد قاچاقچیان مواد مخدر توسط پلیس بنگلادش که از آن به عنوان اقدام 'فراقضایی' نام برده می شود ، در چند روز اخیر انتقاد طرفداران حقوق بشر و فعالان اجتماعی را سبب شده است.

به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه 'تایمز او ایندیا' در روز چهارشنبه ، پلیس بنگلادش اعلام کرد: با کشته شدن 12 نفر دیگر در درگیری با پلیس مبارزه با مواد مخدر در روز چهارشنبه، تلفات عملیات اخیر در بنگلادش علیه قاچاقچیان مواد مخدر که از 14روز پیش آغاز شده است به 105 نفر رسید.
افزایش چشمگیر تلفات افرادی که متهم به قاچاق مواد مخدر در بنگلادش شده اند سبب بروز انتقاد هایی از سوی گروه های طرفدار حقوق بشر و فعالان اجتماعی در این کشور شده است.
دیپلمات های خارجی نیز این تلفات را 'قتل های فرا قضایی ' دانسته و از اقدام پلیس انتقاد کرده اند.
یک مقام پلیس بنگلادش گفت: 12 نفر در جریان عملیات های شب گذشته و امروز صبح در 12 منطقه از جمله داکا پایتخت بنگلادش توسط پلیس کشته شدند.
شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش در تاریخ 15 ماه مه دستور آغاز عملیات های خشن علیه استفاده و فروش مواد مخدر به نام محلی 'یابا'، یک قرص ارزان متشکل از متامفتامین و کافئین، را صادر کرد.
مقامات بنگلادشی اعلام کرده اند: تعدادی از این تلفات مربوط به درگیری های داخلی میان گروه های قاچاقچی بوده است.
روز گذشته کمیته امور داخلی حزب حاکم 'لیگ عوامی' به دیپلمات های خارجی در خصوص عملیات های انجام شده توضیح داد. دیپلمات های کشور های مختلف در بنگلادش نسبت به افزایش تلفات این عملیات ها ابراز نگرانی شدید کرده اند.
اما رهبران لیگ عوامی اعلام کرده اند که نیروهای امنیتی در دفاع از خود مجبور به شلیک به سوی قاچاقچیان شده اند.
اسد الزمان خان وزیر کشور بنگلادش اعلام کرد که نیروهای امنیتی این کشور یک جنگ تمام عیار علیه مواد مخدر اغاز کرده اند و این جنگ تا زمانی که تجات مواد مخدر به طور کامل پایان یابد ادامه خواهد داشت.
بنگلادش کشور تولید کننده مواد مخدر نیست اما در سال های اخیر این کشور به مرکز تجارت یابا تبدیل شده است که از میانمار به این کشور قاچاق می شود.
کمیته ملی حقوق بشر بنگلادش از کشته شدن تعداد زیادی از افراد در عملیات های پلیس ابراز نگرانی کرده است و «قاضی رضا الحق» رئیس این کمیته اعلام کرد که قصد دارد به طور مستقیم مراتب نگرانی خود را به دولت بنگلادش اعلام کند.
پیش از این نیز گزارش هایی مبنی بر افزایش موارد کشف مواد مخدر در اروگاه های مسلمانان روهینگیا در منطقه کاگس بازار منتشر شده بود.
مسلمانان روهینگیا اقدام به خرید و فروش این مواد مخدر در ارودگاه های مهاجران در سرتاسر منطقه کاگس بازار می کنند. این منطقه هم اکنون پذیرای بیش از یک میلیون مسلمان روهینگیا است.
مقامات بنگلادشی اعلام کرده اند خشونت، باج خواهی و آدم ربایی در ارتباط با اختلافات مواد مخدر در میان روهینگیا در حال افزایش است.
از ماه اوت سال گذشته تاکنون بیش از 100 مسلمان روهینگیا به دلیل فروش مواد مخدر در بنگلادش بازداشت شده اند.
در ماه مارس 1.8 میلیون قرص متامفتامین توسط قاچاقچیان در رودخانه ناف ریخته شد. چند روز بعد 900 هزار قرص دیگر در یک قایق رها شده در نزدیکی ارودگاه های مهاجران کشف و ضبط شد.
سازمان مبارزه با مواد مخدر بنگلادش اعلام کرده است محموله های بزرگ مواد مخدر بدون شناسایی وارد بنگلادش می شوند. انتظار می رود در سال جاری 250 تا 300 میلیون قرص متامفتامین در بنگلادش کشف و ضبط شود.
هم اکنون بیش از 900 هزار مسلمان روهیگنیا در ارودگاه های مهاجران در منطقه 'کاگس بازار' بنگلادش حضور دارند. نزدیک به 688 هزار نفر از این تعداد پس از آغاز دور جدید خشونت ها در میانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش آمده اند.

نظرات بینندگان