arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۵۱۹۸۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۸ - ۱۹ دی ۱۳۹۷

ظریف از مذاکرات ایران با طالبان می گوید

محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان گفت: من معتقدم که دولت آینده در افغانستان نمی‌تواند بدون نقش طالبان باشد اما ما به‌طور قوی بر این باوریم که آن‌ها نباید نقش غالب در افغانستان داشته باشند. البته قطعا این مردم افغانستان هستند که در نهایت باید تصمیم‌گیری کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

وزیر امورخارجه کشورمان با بیان این‌که «غیر ممکن است دولتی در آینده افغانستان بدون نقش طالبان باشد»، تاکید کرد که اما این گروه نباید نقش غالب داشته باشد.

به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران که برای دیدار با مقامات هندی و شرکت در یک کنفرانس بین‌المللی به دهلی سفر کرده است، در گفت‌گو با شبکه ان‌دی‌تی‌وی به سوالات پیرامون مذاکرات اخیر ایران با طالبان افغانستان و نگرانی‌های هند از قدرت‌گیری طالبان پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه ایران که به واسطه برجام لغو شده بودند، پاسخ داد.

ظریف تاکید کرد: من معتقدم که دولت آینده در افغانستان نمی‌تواند بدون نقش طالبان باشد اما ما به‌طور قوی بر این باوریم که آن‌ها نباید نقش غالب در افغانستان داشته باشند. البته قطعا این مردم افغانستان هستند که در نهایت باید تصمیم‌گیری کنند.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره حمایت پاکستان از گروه‌های تروریستی در افغانستان گفت که پاکستان تلاش کرده نقشی مثبت ایفا کند اما افراط‌گرایی برای پاکستان نیز یک تهدید موجودیتی است.

وزیر امورخاجه ایران تصریح کرد: ما معتقدیم که موضع پاکستان درخصوص افغانستان در حال شکل گرفتن است و بر این باوریم که پاکستان تلاش می‌کند نقشی مثبت در رسیدن به روند برقراری صلح در افغانستان ایفا کند. من می‌دانم که پاکستانی‌ها نمی‌خواهند افغانستان توسط گروه‌های افراط‌گرا احاطه شود اما افراط‌گرایی برای پاکستان یک تهدید موجودیتی است. افراط‌گرایی در افغانستان و پاکستان یک تهدید موجودیتی برای پاکستان است.

به گزارش ان‌دی‌تی‌وی، هند نگران است که پس از تصمیم رئیس جمهور آمریکا برای خارج کردن حدود هفت هزار نیروی نظامی‌اش از افغانستان، بی‌ثباتی در این کشور بر هند تاثیر بگذارد. هرچند که ایران معتقد است حضور نظامیان آمریکایی هیچ کمکی به برقراری امنیت و ثبات در افغانستان نکرده است.

ظریف خاطرنشان کرد: ما نمی‌توانیم زندانی گذشته باشیم. ما با پاکستان در دهه1990 زمانی که طالبان را ایجاد یا به ایجاد آن کمک کرد، مخالفت کردیم. ما اولین کسانی بودیم که قربانیانی دادیم که از دست طالبان رنج بردند. 11 تن از همکاران من به دست طالبان کشته شدند اما نمی‌توانیم در گذشته زندانی باشیم.

وی افزود: ما باید برای یک آینده بهتر با یکدیگر همکاری کنیم. ایران آماده است تا با پاکستان همکاری کند تا آنچه رهبران پاکستانی می‌گویند را درک کنیم، این‌که به ما گفته‌اند که بر این باورند مبارزه با گروه‌های فراط‌گرا در راستای منافع ملی‌شان است و ما نیز تحلیل‌گرانه معتقدیم که این امر حقیقت دارد.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در پاسخ به سوالی درباره تحریم‌های آمریکا علیه تهران که به کاهش خرید نفت هند از ایران منجر شده است، اظهار داشت: ما قادریم با یکدیگر حتی در شرایط سخت‌تر تعامل کنیم و من اطمینان دارم ایران و هند به‌ویژه در بخش خصوصی می‌توانند راه‌هایی برای پرهیز از این اقدامات غیر قانونی بیابند. اجازه دهید به خودمان یادآوری کنم که این اقدامات غیرقانونی هستند. ما نمی‌خواهیم قانون را دور بزنیم، بلکه تلاش می‌کنیم از بی‌قانونی پرهیز کنیم، ما تلاش داریم از قلدری (آمریکا) طفره برویم.

برچسب ها: ظریف ، طالبان
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۰
1
1
بهتر نیست ایشان به همان برجام نافرجام برسند و بگذارند افغانها کار خودشان را بکنند ، حداقل برجامی نمیشوند
نظرات بینندگان