ایرنا: سرقت و تبعات منفی آن از مواردی است که امنیت روانی شهروندان و جامعه را نشانه میگیرد و افراد غلط یا درست پلیس را عامل ریشهکنی این پدیده میدانند، اما سارقان در پیشگیری از سرقت نظری دیگر دارند.
مردم در برقراری نظم و امنیت، پلیس را می شناسند و از پلیس انتظار دارند به عنوان برقرارکنندگان نظم و امنیت و ضابطان قانون، این خواسته برحق خود را که امنیت و احساس امنیت است را محقق کند، اما سارقان میگویند خودحفاظتی و رعایت موارد ایمنی در حفظ اموال مهمترین راهکار در پیشگیری از سرقت است.
۲ سارق قدبلند جوان که با یکدیگر پسرعمو و در چنگ قانون هستند، میگویند: ما سارقان در کمین اموالی هستیم که از ایمنی پایینی برخودارند و یا اصول ایمنی رعایت نشده است و در واقع غفلت شهروندان عامل سرقت است.
این سارقان جوان میگویند: چراغ خانههایی که در شب روشن نیست، دلیل محکمی بر نبودن صاحبخانه است و ما از این فرصت برای دزدی استفاده میکردیم.
سارقان توصیه کردند: افراد هنگام بیرون رفتن از خانه، چراغها را روشن بگذارند، چرا که خاموشی چراغ خانه نشانهای از خالی بودن خانه و مورد مناسب برای سرقت تلقی میشود.
آنان میگویند: وجود دزدگیر و دوربین در ورودی خانه که وجود آن مشهود باشد، موثر در منصرف کردن دزدان از سرقت است.
یکی دیگر از سارقان در چنگ قانون درباره روش سرقتش میگوید: با استفاده از پیچگوشتی یا قفل در را میشکستم و یا با شکستن در و پنجرههای بدون حفاظ وارد منزل میشدم و اقدام به سرقت میکردم.
این سارق میگوید: صدای هشدار دزدگیر موجب ترس سارقان و فرار از محل سرقت میشود، به عنوان یک دزد به شهروندان میگویم دزدگیر نصب کنید، بدانید که صدای هشدار دزدگیر سارق را فرار میدهد.
رییس پلیس آگاهی سمنان گفت: به طور معمول سارقان در کمین اموالی هستند که ایمنی پایینی دارد و یا اصول ایمنی به طور کلی رعایت نشده است، چه بسا بسیاری از سرقتها به دلیل غفلت شهروندان محقق میشود.
سرهنگ محمود گیلانی با تاکید بر نصب دوربین در اماکن مختلف به عنوان راهکار موثر در پیشگیری از سرقت، تصریح کرد: به طور معمول سارقان به راحتی میتوانند از بالکن طبقه اول وارد منزل شوند، به همین منظور باید در این طبقه از حفاظ مناسب و کافی به منظور پیشگیری از سرقت استفاده شود.
وی یادآور شد: رانندگان از پارک کردن خودرو در محیطهای خلوت و تاریک خودداری و از ابزارهای ارتقای امنیت خودرو از جمله قفل فرمان و پدال، دزدگیر و جی پی اس استفاده کنند.
رییس پلیس آگاهی استان سمنان گفت: تجهیز محل نگهداری احشام به دوربین مداربسته و تامین روشنایی کافی و به کارگیری فردی مطمئن برای نگهداری احشام از جمله راهکار پیشگیرانه از سرقت احشام به شمار میرود.
فرمانده انتظامی استان سمنان گفت: ۳۲ باند سرقت از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان مهر منهدم و ۹۲ مالخر و یکهزار و ۴۱۴ سارق دستگیر شدند.
سردار جلیل موقوفهئی افزود: ۱۶ درصد کاهش سرقت و ۶ درصد افزایش کشف سرقت، از دستاوردهای پلیس سمنان از ابتدای فروردین ۱۴۰۳ تا کنون در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است.
وی ادامه داد: ۲۱ درصد کاهش سرقت از منزل، ۴۰ درصد کاهش سرقت موتورسیکلت، ۱۹ درصد کاهش سرقت مغازه و ۱۲ درصد کاهش سرقت به عنف، از توفیقهای فرماندهی انتظامی سمنان از ابتدای امسال تا کنون است.
فرمانده انتظامی استان سمنان با اشاره به احتمال افزایش سرقت در منازلی که اصول ایمنی و امنیتی در آن ها رعایت نمی شود، اظهار داشت: بنا به دلایل متعدد، نگهداری مقادیر زیاد پول نقد، ارز، سکه، طلا، اشیا قیمتی و اسناد با ارزش در منزل به ویژه همراه فاکتور خرید به صلاح نیست و شهروندان باید سپرده گذاری و یا صندوق امانات بانک ها را به عنوان جایگزینی مناسب و امن مورد توجه قرار دهند.