پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به نتایج مذاکرات اخیر هستهای در وین، تاکید کرد: پایداری تیم مذاکرهکننده ایران بر روی اصول، قابل تقدیر است.
محمدنبی حبیبی در پایان نشست دبیران حزب موتلفه اسلامی، گفت: بینتیجه بودن مذاکرات را قبلاً پیشبینی کرده بودیم. ما گفتیم وقتی هنوز توافق روی خطوط کلی نداریم، سخن گفتن از نوشتن پیشنویس توافق جامع بیمعنی است.
وی ادامه داد: توافق وقتی روی کاغذ میآید که دو طرف هیچ ابهامی در آن ندارند و فقط روی کلماتی که متضمن حقوق دو طرف است به سمت نوشتن پیشنویس میروند؛ حال آنکه بنا به گفته آقای عراقچی، اختلافات با 1+5 گسترده است. وی همچنین گفته است که اختلافات بیش از 13 مورد است.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی تصریح کرد: ملت از تیم مذاکره کننده انتظار دارد در چارچوب سیاستهایی که رهبر معظم انقلاب تعیین کردهاند گام بردارد و از استقلال و شرف ملی دفاع کند.
حبیبی با اشاره به دیدگاههای زیادهخواهانه غرب اظهار کرد: آنها میخواهند از تأسیسات هستهای جمهوری اسلامی که محصول تلاش دانشمندان و فرزندان غیور ملت است، یک اسکلت باقی بماند. ما نباید زیر بار این هتک برویم. حرف ما روشن است. ما میخواهیم از فناوری صلحآمیز هستهای بهرهمند شویم و به هیچ قیمتی از این موضع عدول نخواهیم کرد.
وی با بیان اینکه "رهبر معظم انقلاب بصیرت و هشیاری ملت را طلب کردهاند، در نتیجه ملت با پشتیبانی از گروه مذاکرهکننده ذرهای از مواضع حقطلبانه خود کوتاه نخواهد آمد"، گفت: آیا با زیادهخواهیهای آمریکا ما به نقطه صفر باز نگشتهایم؟ خرداد قرار است دور پنجم گفتوگوها ادامه یابد. اگر آمریکاییها بخواهند همچنان روی مواضع خود پای فشارند این گفته رهبری معظم انقلاب که آنها قابل اعتماد نیستند و من به نتایج مذاکرات خوشبین نیستم، اثبات میشود. بنابراین دولت باید در دیپلماسی گفتوگوی بینتیجه با غرب راه دیگری انتخاب کند. راه ملت مشخص است و ما جز مقاومت و پایمردی بر روی خواستههای قانونی خود راهی نداریم.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در بخش دیگری از صحبتهای خود، در مورد تصویب یک فوریت طرح اساسنامه شرکت ملی نفت در مجلس گفت: 26 سال است بزرگترین بنگاه اقتصادی دولت اساسنامه ندارد و دولتها به فکر ارائه لایحه اساسنامه نفت نبودهاند و از این وظیفه قانونی شانه خالی کردهاند. کار مجلس برای حل این معضل از این زاویه قابل تقدیر است.
حبیبی با بیان اینکه "در نگاه اولیه دو اشکال بزرگ به طرح یک فوریتی اساسنامه شرکت ملی نفت وارد است"، افزود: اشکال اول این است که این طرح جامع و مانع نیست، چراکه در ماده 88 طرح آمده است آئیننامههای مربوط به این قانون را دولت باید ظرف مدت شش ماه بیاورد. پس اجرای قانون منوط به آئیننامههای مربوط است. اگر دولت نخواست آئیننامهها را بیاورد چه باید کرد کما اینکه 26 سال است دولتها هیچ تمایلی به روشن شدن موضوع اساسنامه شرکت ملی نفت نداشتهاند.
وی ادامه داد: دومین اشکال این است که در هیچ جای این طرح اشاره نشده است که عواید حاصل از منابع عظیم نفت و گاز، «انفال» محسوب میشوند. علت اینکه دولتهای پس از انقلاب لایحه اساسنامه را نیاوردند این بود که آنها معتقد نیستند نفت و گاز انفال محسوب میشوند. رفتار مالی و محاسباتی آنها هم طی 35 سال گذشته نشانگر همین اعتقاد است که متأسفانه مالیه عمومی را دچار چالش کردهاند. طرح بر انفالی بودن منابع حاصل از عواید نفت و گاز تاکید ندارد. بنابراین باید دید مجلس مغایرت این طرح را با اصل 45 قانون اساسی چگونه میخواهد مرتفع کند؟ اگر هم مرتفع کرد، هیچ مشکلی را حل نکرده است؛ چون همان روال گذشته را در بیانصباطیهای مالی شرکت ملی نفت را شاهد خواهیم بود.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در مورد راهپیمایی و تجمع نمازگزاران پس از نماز جمعه اخیر تهران درباره موضوع حجاب نیز اظهار کرد: واکنش مردم درباره بدحجابی و بیحجابی یک پیام برای کسانی دارد که در اتاق فکر تهاجم فرهنگی عفت و پاکدامنی بانوان این سرزمین را نشانه گرفتهاند.
وی اضافه کرد: برخی از روی جهل و غفلت ممکن است به بدحجابی یا حتی بیحجابی دامن بزنند که حساب اینها جداست اما آنها که سازمانیافته هستند و مأموریت دارند چالش اجتماعی ایجاد کنند، حتماً با واکنش مردم روبرو خواهند شد و نیروی انتظامی باید با این حرکت سازماندهیشده برخورد قاطع کند.
این فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: دولت و نیروی انتظامی باید در اجرای قانون حجاب و عفاف تردید نکند و بطور جدی در برابر این پدیده زشت بایستند. طرح قانونی عفاف و حجاب مصوبه شورای انقلاب فرهنگی اگر به طور جامع اجرا شود، پیشرفت مهمی در این امر حاصل خواهد شد.
حبیبی در بخش دیگری از سخنان خود، در مورد آخرین تحولات منطقه اظهار کرد: سوریه به تدریج از تروریستها پاکسازی میشود و مردم سوریه خود را برای انتخابات ریاست جمهوری آماده میکنند.
وی افزود: غرب با استقرار دموکراسی در سوریه مخالف است و میخواهد به اهرم زور تروریستها یک حکومت تکفیری را در دمشق سر کار آورد که اولین مأموریت آن خارج کردن سوریه از محور مقاومت است، اما مقاومت مردم و ارتش سوریه نشان داد که این یک آرزوی دستنیافتنی است.
حبیبی در پایان خاطرنشان کرد: شکست آمریکا در افغانستان، عراق و سوریه نشان میدهد که طرحهای اسرائیل در منطقه جواب نمیدهد. اتحاد حماس و فتح هم نشان داد تفرقهافکنی در ملت فلسطین شکست خورده است. آمریکاییها و صهیونیستها باید این شکستهای پیدرپی و افت نفوذ خود را ناشی از واکنش ملتها در قبال سیاستهای غلط خود در منطقه بدانند.