arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۶۲۶۹۹
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۱۶ - ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳

رشد پدیده ای به نام پزشکان "پورسانت‌بگیر"

مریم 32 ساله در این خصوص می‌گوید: برای بیماری گوارشی به متخصص بیماری های گوارشی مراجعه کردم و او برای من چند آزمایش خون نوشت و تاکید کرد باید حتما به آزمایشگاهی که معرفی کرده بروم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
برخی پزشکان به دلیل زدوبند با آزمایشگاه‌های خاص، بیمار را مجبور می‌کنند تا برای انجام یک آزمایش ساده، هم مسافت بیشتری طی کند و هم هزینه بالاتری را متقبل شود تا از این طریق، پزشک او به پورسانتش برسد!

به گزارش انتخاب، دیگر این مساله برای مردم به عادت تبدیل شده است که سال جدید یعنی گرانی‌های جدید چرا که هر وقت سال نو از راه می رسد قیمتها به یکباره تغییر می کنند و این تنها شامل اقلام خوراکی، پوشاک و مسکن نیست بلکه این تغییر نرخ‌ها را در مراجعات به مراکز درمانی، کلینیک‌ها، مطب‌ها، آزمایشگاه‌ها و مراکز رادیولوژی و... نیز می‌توان دید.

به طور خلاصه از شیر مرغ تا جان آدمیزاد هر سال با رسیدن بهار گرانی می شوند و خدمات درمانی نیز از این امر مستثنی نیست. خدماتی که به زعم کارشناسان از همه کشورهای جهان به جز پاکستان گران تر است  اما در بسیاری از موارد هم از کیفیت مطلوب برخوردار نیست و با زیر میزی بگیری، رشوه  و پاسکاری های دوستانه میان همکاران نیز زیر سوال می رود.

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که برای یک بیماری نیاز به آزمایش داشته باشید و پزشک بگوید تنها باید به آزمایشگاه خاصی مراجعه کنید و یا حتی برای گرفتن یک عکس "او پی جی" ساده از دندان مسافت طولانی را برای رسیدن به محل مورد نظر دندان پزشک بپیمایید.

این اتفاق در حالی رخ می دهد که آزمایشگاه محل شما نیز می تواند آزمایش های مورد نظر پزشک معالج را انجام دهد.

مریم 32 ساله در این خصوص می‌گوید: برای بیماری گوارشی به متخصص بیماری های گوارشی مراجعه کردم و او برای من چند آزمایش خون نوشت  و تاکید کرد باید حتما به آزمایشگاهی که معرفی کرده بروم.

او ادامه می دهد: خانه ما مرکز شهر است و آزمایشگاهی که دکتر معرفی کرد شمال شهر و من بعد از صرف کلی وقت و هزینه به آزمایشگاهی که ایشان معرفی کرده بود و بسیار هم گران بود رفتم اما بعد از اینکه آزمایش ها را به پزشک عمومی همیشگی ام نشان دادم، به من گفت آزمایش هایی ساده بودند که آزمایشگاه سر کوچه خودمان هم با هزینه کمتر قادر به انجام آن بود!

محسن 18 ساله نیز یکی از افرادی است که اسیر دست پزشکان این چنینی شده است.او که برا ارتودنسی دندان هایش به دندان پزشک متخصص مراجعه کرده می گوید: برای انجام ارتودنسی نیاز به جراحی دندان عقل داشتم که دندانپزشک خوانوادگی ما  میتوانست به قیمت مناسب برای من انجام دهد اما پزشکم تاکید کرد که باید پیش فلان دکتر برای جراحی بروم وگرنه نمی تواند دندان هایم را اتودنسی کند!

او ادامه می دهد: من هم این کار را انجام دادم اما هزینه ای که او از من گرفت 1.5 برابر دکتر جراح همیشگی ام بود.

هر چند زیر میز بگیری پزشکان چند وقت پیش با معرفی لیست پزشکان متخلف افشا شد اما این مورد هم به نوبه خود دزدی آشکار از بیمار استو پزشکان خود را تا حد یک دلال پورسانت بگیر ساده پایین می اورند و هزینه های زیادی را هم به بیماران تحمیل می کنند.

د ر این میان اما  تاخیرهای تقریبا طولانی مدت در اعلام تعرفه های خدمات درمانی، باعث شده تا دو سه ماه ابتدایی سال جدید، بیماران در هنگام مراجعه به مطب ها، آزمایشگاهها، کلینیک ها دچار سردرگمی شوند و برخی نرخ ها نیز زیر پوستی بالا برود.

این در حالی است که در مجموع تعرفه پزشکان عمومی در بخش دولتی و خصوصی از سال 83 تا 92، 550‌ درصد، متخصص 757 درصد، فوق تخصص 881‌ درصد و روانپزشکان 1126درصد افزایش یافته است.

باتوجه به این سردرگمی ها اما سید حسن هاشمی وزیر بهداشت در پاسخ به این سئوال که وضعیت تعرفه های خدمات درمانی در سال 93 چگونه خواهد بود، تاکید کرده که حمایت بیمه ها در افزایش تعرفه‌ های دولتی قابل توجه است. بطوریکه حمایت بیمه‌ ها در این بخش 44 درصد افزایش یافته است.

وی در خصوص رشد تعرفه‌ های بخش خصوصی نیز گفته:  با توجه به لجام‌گسیختگی تعرفه‌ها در این بخش، انتظار آن بود که عقب‌ماندگی‌ها در این زمینه طی 4 سال اصلاح شود. بر اساس توافقی که با شاغلان بخش خصوصی داریم مقرر شده که طی دو سه سال آینده در این بخش نیز به تعرفه‌های واقعی برسیم اما تعرفه‌های امسال بخش خصوصی به طور متوسط حدود 25 درصد با سال گذشته تفاوت دارد که این رقم، منطقی است و انتظار آن است همکاران در بخش خصوصی رعایت شرایط موجود را داشته باشند.

وزیر بهداشت به این موضوع نیز اشاره کرده است که با توجه به همراهی هیئت وزیران در تصویب تعرفه‌ های درمانی سال 93، انتظار می رود جامعه پزشکی نیز این تعرفه‌ها را رعایت کنند.

شاید این تاکید وزیر بهداشت برای رفع ابهام از نحوه نظارتها بر نرخهایی باشد که رسما اعلام می شود اما به طور غیر رسمی، اعمال نمی شود و همین مسئله باعث می شود که وضعیت نظام سلامت هر روز آشفته تر از دیروز باشد.

در هر حال اگر به اینگونه مسائل در جامعه پزشکی رسیدگی نشود مسلما حیثیت پزشکی لکه دار خواهد شد.


منبع: صراط
نظرات بینندگان