arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۶۲۹۸۶
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۲ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۳

باهنر: برخی نمایندگان آرزوی شکست کامل مذاکرات هسته‌ای را دارند/با قاطعیت می گویم، اعتدال در جوهره و خمیر مایه روحانی عینیت دارد

پرسشها و دغدغه‌های مردم، علاقه‌ها، دلاوری‌ها و دلواپسی‌های آن‌ها راهگشای همیشگی مسئولان کشور و به خصوص نمایندگان مجلس شورای اسلامی است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نایب رییس مجلس با بیان اینکه 16 سال در مجلس شورای اسلامی با روحانی همکاری نزدیک داشته‌ام، گفت: با قاطعیت می گویم "اعتدال"،"خردگرایی"، "عقلانیت"و "عمل فراجناحی" که حسن روحانی به عنوان شعار انتخاباتی خود از آن‌ها سخن گفت نه فقط شعار بلکه در "جوهره و خمیر مایه" وجود او عینیت دارد.

به گزارش «انتخاب»، جلسه پرسش و پاسخ پیرامون موضوع تبیین نسبت اعتدال با اصولگرایی عصر روز گذشته (پنج شنبه) به همت جامعه مهندسین استان اصفهان، در محل سالن همایش‌های کتابخانه مرکزی اصفهان با حضور نمایندگان اصفهان در مجلس شورای اسلامی و نایب رییس مجلس برگزار شد.

محمد رضا باهنر، سال 93 را سال پر فراز و نشیبی دانست و اظهار کرد:امیدواریم امسال که با نام مبارک فاطمه زهرا (س) مزین گشته است در پرتو منویات رهبری که امسال را سال "اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی" نامگذاری کرده اند و با تلاش مسئولان نظام تبدیل به سالی پر از برکت وامید برای مردم کشور شود.

دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین افزود: پرسشها و دغدغه‌های مردم، علاقه‌ها، دلاوری‌ها و دلواپسی‌های آن‌ها راهگشای همیشگی مسئولان کشور و به خصوص نمایندگان مجلس شورای اسلامی است.

به نوشته ی ایسنا، وی تصریح کرد: امروز در اولین روز از ماهی قرار گرفته ایم که در طول سال‌ها همواره تعیین کننده سرنوشت دولتها در انتخابات ریاست جمهوری بوده است، اما آن چه بیش از نوع دولتها باید مورد توجه قرار گیرد، تحلیل دقیق واژگانی است که به عنوان "شعار" این دولتها انتخاب می شود.

باهنر گفت: بر اساس اطلاعات موثق به دست آمده از دولت یازدهم، این دولت پس از رسیدن به قدرت در یک حرکت مثبت و موثر اقدام به تشکیل کارگروهی تخصصی برای پژوهش و تحقیق پیرامون مفهوم اعتدال نموده است چرا که به نظر من دولت اعتدال برای گریختن از سرنوشت مبهم تحقق شعار "جامعه مدنی" در دوران اصلاحات باید به تبیین دقیق و منطقی واژه "اعتدال" بپردازد تا از تعبیرات متنوع و خودسرانه جناحها، افراد و گروههای سیاسی دوری کند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: سرنوشت شعار "جامعه مدنی" در دولت اصلاحات مثال آن تعبیری است که در آن "هر کسی از ظن خود شد یار من" به طوری که تعبیرات متفاوت،متضاد، متناقض و فراخ شده افراد از تحقق بخشیدن به یک جامعه مدنی به حدی وسعت یافت که از یک "مدینه النبی" آغاز شد و به یک "جامعه لاییک" رسید و هر قبیله و گروهی به نفع منافع خود به تعریف دلخواهی از این مفهوم پرداخت.

باهنر در تبیین موضوع "اصلاح طلبی" خاطر نشان کرد: از دیدگاه اسلامی اصولگرای غیر اصلاح طلب و اصلاح طلب غیر اصولگرا وجود ندارد چرا که بر اساس مصالح دینی یک مسلمان واقعی "مصلحی" است که باید بر اعتقادات دینی نیز پایبند باشد.

وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته برخی سودجویان به پشتوانه مفهوم "اصلاح طلبی" به دنبال ساختار شکنی بودند" گفت: هر چند در مفهوم بنیادی، مسلمان واقعی باید اصولگرای اصلاح طلب باشد اما از دیدگاه فعالان سیاسی به صورت حقیقی چهار جریان فکری و به صورت کلی دو ایدئولوژی فکری در صحنه سیاست داخلی ایران وجود دارد.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی افزود: جریانات سیاسی ایران به دو دسته اصلاح‌طلبی و اصولگرایی تقسیم می شوند این در حالی است که شاخه اصولگرا خود به دو دسته اصولگرای تندرو و اصولگرای معمولی و شاخه اصلاح طلب نیز به دو دسته اصلاح طلب تندرو رادیکال و اصلاح طلب معتدل تقسیم می شود.

باهنر تصریح کرد: در بیان علت چرایی انتخاب شدن حسن روحانی در انتخابات دور یازدهم ریاست جمهوری دلایل متنوعی را می توان نام برد اما بر اساس یک تحلیل کلی می توان گفت اذهان عمومی جامعه از حکمرانی دو جریان اصولگرایی تندروانه و اصلاح طلبی تندروانه پس از 16 سال به دامن اعتدال پناه بردند.

دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در تشریح اتفاقات 16 سال گذشته گفت:در خلال سال های 84 – 76 وبه ویژه درحوادث سال 78 کوی دانشگاه که علاوه بر متهم شدن نهادهای قوام‌بخش جامعه مانندنهادهای امنیتی و اطلاعاتی،ارزشها و وآرمانهای انقلاب نیز زیرسوال رفتند مردم شاهد نوعی اصلاح‌طلبی رادیکالی و تندروانه بودند و پس ازآن درخلال سالهای 92-84 نیز مردم با یک نوع حرکت شتاب‌زده و فردگرایانه از نوع "اصلاح‌طلبی تندروایانه احمدی‌نژادی" مواجه شدند و تصمیم گرفتند در زاویه‌ای خارج از دو جریان اصلاح‌طلبی و اصولگرایی، تنها فرد اعتدالی در میان کاندیدای ریاست جمهوری یعنی حسن روحانی را انتخاب کنند.

وی افزود: بنده 16 سال در مجلس شورای اسلامی با روحانی همکاری نزدیک داشته ام و با قاطعیت می گویم "اعتدال"،"خردگرایی"، "عقلانیت"و "عمل فراجناحی" که حسن روحانی به عنوان شعار انتخاباتی خود از آن ها سخن گفت نه فقط شعار بلکه در "جوهره و خمیر مایه" وجود او عینیت دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به فیلم مستند"من روحانی هستم"اظهار کرد: هر چند در این فیلم سعی شده تا بر اساس مستندات دقیق و معتبر، شخص روحانی بر اساس رفتار او به مخاطب شناسانده شود اما بنده اعتراض و ادعای مسئولان دولت مبنی بر انحراف سازی هدفمند و غرض ورزانه را به این مستند وارد می‌بینم چرا که بخش های این فیلم مانند تکه های پازلی است که نابجا و در ساختاری ناپسند در کنار هم قرار گرفته و قصد داشته‌اند تصویری را از رییس دولت یازدهم به نمایش بگذارند که مورد پذیرش دولت و دوست‌داران آن نیز نیست.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در تعریف مفهوم" اعتدال" چندین سوال مطرح می شود به این ترتیب که آیا "اعتدال" به معنای بی‌غیرت شدن به ارزشهای انقلاب و اصل اصولگرایی است؟ آیا "اعتدال" به معنی دوستی و صلح با همه مردم است؟ و یا مفهوم این نوع "اعتدال" همان عدالت در جهان خلقت است؟ هر چند تا زمانی که مطرح کنندگان این شعار به تعریف درست و دقیقی از آن نپردازند نمی‌توان به درستی درباره آن نظر داد.

وی ادامه داد: به رغم آن که احترام به موجودیت گروه های افراطی از هر دو دسته اصلاح‌طلب و اصولگرا واجب و ضروری است اما آن چه همه گروه ها و جریانات سیاسی باید به آن توجه کنند این است که مصلحت کشور در دور نگه‌داشتن گروه‌های تندرو و رادیکال از میدان تلاش و کوشش و تصمیم‌گیری است؛ چرا که این افراد به اسم دفاع از اصل انقلاب اسلامی به دشمنی و پرخاشگری دست می زنند، در حالی که به فرموده مقام معظم رهبری "بصیرت شناخت دوست و دشمن " را ندارند و فارغ از یک زمان‌شناسی درست و منطقی به تخریب‌گری علیه دیگران اقدام می کنند.

دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین با انتقاد به مخالفان وقت اصولگرا و تاکید آن ها به برخورد علنی و آنی با مخالفان در سال 88 گفت:اگر حوادث پیش از تاریخ 9 دی و اتفاقات روز 13 آبان، هتاکی ها، تخریب اموال عمومی و حرمت شکنی "فتنه گران" در روز عاشورای حسینی اتفاق نمی افتاد، هرگز حماسه 9 دی شکل نمی گرفت و سیل خروشان ملت برای روشن کردن تکلیف خود با مخالفان به خیابان ها نمی‌آمدند چرا که حوادث روزگار "فلز" ،جوهره و چهره واقعی افراد را نمایان می کند.

وی در تفسیر مفهوم تاثیر زمان و موقعیت‌ها در تغییر عقاید افراد با اشاره به بخشی از بیانات مقام معظم رهبری پس از اتفاقات سال 88 گفت: شمر ذی الجوشن از مقام جانبازی و وفاداری به حضرت علی(ع) در جنگ های نهروان و خوارج تبدیل به فردی شد که آب را بر شیعیان پیامبر بست و نفرین دنیا و آخرت را برای خود خرید.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: موقعیت‌شناسی به این معناست که یک مسلمان با تکیه بر بصیرت و آگاهی به ژرف‌اندیشی بپردازد نه این که فرد دم‌دمی‌مزاج و پرحرارتی باشد که حتی نحوه "تخلیه انرژی"خود را نیز فرانگرفته است و تنها به این می‌اندیشد که تمرکز خود رامتوجه مسائل کاذب و بی‌فایده سازد و از این راه در به همریختگی آسایش جامعه و نظام تلاش کند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد:به عقیده من اعتدال به معنای مساوات،کندروی و یا تندروی نیست و تنها اعتدال جهان در قوانین خلقت وجود دارد چرا که اعتدال محور تمام سنتهای الهی است. همانگونه که شریعتی می‌گوید " خداوندا راه درست را به من نشان بده و پس از آن،درست راه رفتن در این راه درست را به من بیاموز".

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه دولت یازدهم در دو جبهه مهم در حال جنگ و امتیازگیری است، تصریح کرد: مذاکرات هسته‌ای ژنو و حل مشکلات اقتصادی کشور دو مساله مهمی است که دولت در تقابل با آن می ستیزد و در این مسیر هر کجا که از تفکر اعتدال خارج شود، دچار گرفتاری خواهد شد همان گونه که دولت نهم و دهم با عدول از اعتدال دچار نوعی تزلزل سیاسی شد.

وی خاطر نشان کرد: دولت احمدی نژاد زمانی قطعنامه های شورای امنیت را ورق پاره‌های سیاسی خواند و زمانی دیگر در این باور شخصی خویش بود که تحریمها کشور را در موقعیت "شعب ابیطالب" قرارداده است.

دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین کشور اظهار کرد:تیم دیپلماسی کشور که از دیدگاه رهبری "سرداران جبهه دیپلماتیک" کشور هستند با در پیش گرفتن بازی "برد-برد" و نرمش قهرمانانه در پی اعتماد سازی و بهبود روابط خود با غرب هستند و ملت و نظام اسلامی ایران نیز باید ضمن حمایت همه جانبه از اقدامات تیم مذاکره کننده هسته ای کشور برای جلوگیری از هر گونه تساهل و تسامح با غرب هوشیارانه عمل کرده و به نقد سازنده تیم هسته ای خود بپردازد نه مثل عده ای رفتار کند که حل همه مشکلات کشور را در گرو توافق با غرب بدانند و یا با تخریب اقدام دولت در برقراری رابطه با غرب توافق هسته ای ژنو را از بین برنده عزت و شرافت ملی کشور قلمداد کنیم.

وی با تشبیه پروسه مذاکرات ژنو با پل صراط گفت: هر چند متعهد بودن به خط اعتدال در توافقات ژنو مانند حرکت بر روی پل صراط باریک،مشکل، تاریک، کم عرض، برِان و غیر قابل بازگشت است، اما برخی افرادی که امروز ادعای دلواپسی می‌کنند و در مقاله‌های خود متوقف ماندن مذاکرات ژنو را به شکست سیاست های دولت تعبیر می‌کنند و به خاطر این شکست خدای متعال را شکر می‌گویند تندروان رادیکالی بیش نیستند.

باهنر خاطر نشان کرد: ایران به 1+5 اعلام کرده است که آمادگی انجام مذاکرات بر پایه "برد–برد" را دارد اما اگر طرف غربی با زیاده خواهیهای خود قصد تبدیل کردن این بازی به یک بازی"برد-باخت "را دارد باید بداند که ایران آمادگی وامکانات مقابله با مستکبران را دارد همانگونه که از زمان اعلام موجودیت جمهوری اسلامی ایران از سال 1342،جنگ نظام اسلامی ایران با آمریکا آغاز شده و تاکنون نیز به فضل خدای متعال اسلام از استکبار پیشی‌گرفته و قدرتمندتر و مسلط تر از دشمنان خود گردیده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در تعریف معنای دیگری از اعتدال اظهار کرد: اعتدال نه به معنای وادادگی سیاسی و نه به معنای دلواپسی در همه امور است و دولت نیز باید در حل مشکل هسته ای خود با 1+5 تمام تلاش و همت خود را به کار ببندد اما در صورت عدم موفقیت در رسیدن به یک توافق جامع در حوزه مسائل هسته ای با غرب نیز باید تمام تمرکز خود را متوجه عمل کردن به سیاست های اقتصاد مقاومتی، "تاب آوری" اقتصادی و افزایش توان اقتصادی کشور کند.

دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین خاطر نشان کرد: مقوله مقاوم سازی اقتصاد یک موضوع ملی نیست همان گونه که در سال 2011 ،بهبود اقتصاد جهانی و مقاوم سازی اقتصاد یکی از موضوعات چالش برانگیز و مهم اجلاس داووس محسوب می شد و در آن اجلاس از قواعد مشترکی سخن گفته شد که اقتصاد ملل را برای مواجهه با واقعیات اقتصادی مانند مخاطرات اقتصادی،تحریم ها و نوسانات سیستم پولی جهان مصون می ساخت.

باهنر با بیان دو مثال، مفهوم "تاب آوری" اقتصادی در جهان را این گونه تعریف کرد: در سال 2010 رهبر کشور مالزی با وجود چرخش منظم صنعت کشور خود و بدون هیچ گونه نزاع سیاسی و اجتماعی در داخل مالزی و تنها به دلیل رکود شدید سیستم پولی دنیا و به دلیل عدم آماده سازی اقتصاد خود در برابر نوسانات اقتصادی جهان،یک شبه اعلام ورشکستگی نمود.

وی ادامه داد: در مورد کشور کره جنوبی نیز میتوان گفت این کشور که دارای 65 میلیون نفر جمعیت بوده و مساحتی بالغ بر کل استان سمنان را دارد، 40 سال قبل فاقد حتی یک کارخانه تولید خودرو در کشورخود بود به طوری که هیئت وقت اعزامی این کشور به ایران در بازدید از شرکت ایران خودرو اظهار امیدواری کرده بودند طی 15 سال آینده بتوانند یک کارخانه خودروسازی مانند آنچه در ایران است داشته باشند اما اکنون با داشتن 2500 میلیارددلارذخایرملی،درآمدی بالغ بر 50 سال نفت ایران را دارا می باشند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد:ماهاتیر محمد که تدوین کننده برنامه توسعه مالزی برای سال های 2020-1980 است در یک ملاقات شخصی به من گفت اگر جهان، کشور مالزی پیش از سال 1980 را کشوری عقب مانده قبیله ای و عشایری بنامد مردم کشورم ناراحت نخواهند شد اما هدف من از تنظیم برنامه 40 ساله توسعه مالزی قرار گیری دنیا در میان 10 اقتصاد برتر دنیا است.

دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین کشور با اشاره به کتاب خاطرات ماهاتیر محمد گفت: ماهاتیر محمد در کتاب زندگینامه خود دلیل موفقیتش در مالزی را عدم توجه به رضایت مردم و توجه انحصاری به منافع ملت مالزی عنوان کرده است این در حالی است که مسئولان سیاسی کشور ایران در هیچ دوره زمانی بدون توجه به میزان رای خود در دوره های بعدی انتخابات،منافع ملی کشور را در نظر نگرفته اند.

وی با تاکید بر اینکه "قصد نقد دولت یازدهم را ندارم" اظهار کرد: دو سیاست داخلی دولت اعتدال یعنی تخصیص سبد کالا به سرپرستان خانوار و هدفمند سازی یارانه ها بیهوده و بی نتیجه بود. هر چند دولت یازدهم از یک سو با بزرگنمایی رقم 1500 میلیارد دلار حاصل از انصراف کمتر از دو درصد سرپرستان خانوار، سعی در تعدیل افکار عمومی جامعه را دارد اما از سوی دیگر هزار میلیارد تومان کسری ماهیانه دولت از محل پرداخت ماهانه 4500 میلیارد تومان یارانه نقدی به سرپرستان خانوار را کتمان می‌نماید. هر چند به عقیده من اگر دولت اعتدال روند پرداخت یارانه به شیوه کنونی را ادامه دهد به زودی با "عدم طراز شدن" دخل و خرج حکومت مواجه می شود.

باهنر افزود: دولت یازدهم باید در اجرای سیاست هدفمند سازی یارانه ها با تکیه بر اعتدال ، محاسبه و خرد ورزی و به دور از شتاب زدگی و تسامح از منافع ملی کشور دفاع کند و با شجاعت تصمیمات کلان سیاسی متناسب با شرایط و مصالح جامعه را اتخاذ نماید.

در ادامه برنامه عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درپاسخ به این سوال که آیا همه آراء روحانی از طرف اصولگرایان بوده است، پاسخ داد: داشتن این ادعا که آراء اخذ شده حسن روحانی تنها از سوی اصلاح طلبان بوده است، ادعای غلطی است چراکه در انتخابات 24 خرداد سال 92 کم اصولگرایانی نبودند که به نفع روحانی رای خود را به صندوق انداختند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد: روحانی طی 35 سال فعالیت سیاسی خود تاکنون در هیچ یک از سخنرانی های خود از اصلاح‌طلبان حمایت نکرده است در حالی که در بیش از 100 سخنرانی به وضوح آن ها را مورد نقد خود قرار داده است.

وی افزود: روحانی به رغم آنکه زمانی عضو جامعه روحانیت مبارز تهران بوده است اما بیشتر اعتدال گرایی است که اصولگرایی به مفهوم "رادیکالیسم" را نیز بر نمی تابد و هر چند در انتخاب وزرا و معاونین خود جانب انتخاب" فرا جناحی" را رعایت نکرده است، اما به ندرت چهره‌های "رادیکالی اصلاح طلب" نیز در کابینه او دیده می شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال دیگری درباره دلیل حضور نمایندگان در همایش های "دلواپسیم" تصریح کرد:مجلس محل همه بحث های سیاسی از جمله مساله آب، سیاست داخلی ، سیاست خارجی،دلواپسیم و دلاوریم است و این که نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای اظهار عقیده درباره موضوعات متنوع کشوری مورد انتقاد قرار بگیرند، موضوع درستی نیست؛ هر چند من این موضوع را نیز کتمان نمی کنم که برخی نمایندگان مجلس در آرزوی شکست کامل مذاکرات هسته ای ایران با 1+5هستند.

ناب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود مخالفت های شدید و بدبینی‌های برخی نمایندگان به ادامه مذاکرات هسته‌ای با گروه غربی،غالب نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر اساس سیاست های راهبردی مقام معظم رهبری و نرمش قهرمانانه مد نظر ایشان بر این عقیده هستند که طبق قاعده "برد-برد" ایران به شرط عدم زیاده خواهی طرف های مذاکره کننده در مذاکرات موسوم به "ژنو" پیروز می شود این در حالی است که طرف غربی سعی دارد به افکار عمومی این گونه القا کند که ایران به دنبال متوقف سازی مذاکرات هسته ای است و ما باید با یک عمل هوشمندانه به جهان ثابت کنیم که زیاده خواهی طرفهای غربی مانع بزرگ رسیدن به یک توافق واحد و جامع است.

یکی از حاضران از باهنر پرسید" چراباوجودآنکه کشور توان حضور در بازی "برد-باخت"را دارد دولت به انجام بازی"برد-برد" اصرارمی‌ورزد؟"، باهنر پاسخ داد: بازی"برد–باخت"به معنای جنگیدن با سایر کشورهای دنیا است همانگونه که در دولت احمدی‌نژاد از تعابیر غیر واقع‌بینانه‌ای مانند جنگیدن با قدرت های دنیا و اهتزاز پرچم ایران و اسلام بر فراز جهان صحبت می شد.

دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین خاطر نشان کرد: امام خمینی (ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشتند ایران اسلامی قصد مبارزه مسلحانه برای صدور جهانی پیام انقلاب خود را ندارد چرا که ایران یک کشور مستقل، دارای منافع و آرمان های ملی مانند اعتقادات ، فرهنگ و اقتصاد است و ملت آن تا آخرین قطره های خون خود با تکیه بر شعار "استقلال،آزادی جمهوری اسلامی" از دستاوردهای انقلاب و نظام خود دفاع می کنند.

وی با اشاره به چشم انداز 20 ساله کل کشور تصریح کرد: در این چشم انداز 5 هدف کلان برای کشور تنظیم گردیده است به طوری که ایران تا سال 1404 باید تبدیل به کشوری توسعه یافته شود که با اتکا به ارزشهای انقلابی خود علاوه بر ایستادن در رتبه اول منطقه در علم و اقتصاد باید الهام‌بخش سایر کشورهای جهان اسلام نیز باشد و همچنین به تعامل سازنده با همه کشورهای جهان نیز بپردازد.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه "دیپلماسی خارجی بر پایه اخم و لبخند است" اظهار کرد: دولت و ملت ایران در"ترمینولوژی" خود جایی برای به رسمیت شناختن اسرائیل ندارند و این استکبارگران را به مشروعیت نمی شناسند، اما کشور باید سعی کند تا سال 1404 به تعامل سازنده با تمام کشورهای جهان بپردازد و تا حد ممکن دیپلماسی اخم را کنار بگذارد و از باج دادن به دنیا نیز اجتناب کند نه اینکه مانند دولت احمدی نژاد از 200 کشور حاضر در جهان تنها با 3 کشور مراودات سیاسی خود را برقرار سازد .

باهنر درپاسخ به سوال دیگری درباره کیفیت پیشرفت سیاست‌های اقتصادمقاومتی درکشورگفت:پس ازابلاغ سیاستهای کلی اقتصادمقاومتی ازسوی مقام معظم رهبری جلسات توجیهی وتبیینی رهبری با سران قوا و مدیران کلان کشور آغازشد و ایشان در سخنرانی اول فروردین ماه خود در مشهد مقدس نیز به تفسیر درباره هدف از انجام اقتصاد مقاوتی صحبت کردند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید مجدد بر اینکه هدف از انجام اقتصاد مقاومتی" تاب آوری اقتصادی"است، تصریح کرد:مجلس کمسیون های خود اعم از کمسیون های تخصصی، مرکز پژوهش ها، معاونت نظارت بر قوانین و کمسیون اصل 44 قانون اساسی را ملزم به فراهم آوری مقدمه اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی نموده است و من نیز به عنوان نایب رییس مجلس شورای اسلامی از طرف رییس مجلس ماموریت یافته ام تا به هماهنگ کردن کمسیون های مختلف با دولت بپردازم.

وی ادامه داد:در حوزه اقتصاد مقاومتی"فازبندی" و "تنظیم جدول زمان بندی "لازم و ضروری است به طوری که تاکنون سه فاز مجزا برای ادامه و تفکیک اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی در نظر گرفته شده است در مرحله اول مجموعه اعمالی که مطابق با قوانین موضوعه کشور در سال 93 میتوان انجام داد،مجموعه کارهایی که بر اساس بودجه سال 94 که قرار است در آذر ماه سال جاری تقدیم مجلس شود می‌توان انجام داد وپروسه‌ انجام برنامه ششم که بر اساس آن پیش‌نویس سیاستهای کلی این برنامه ابتدا باید در مجمع تشخیص مصلحت نظام کلید بخورد و پس از تقدیم شدن به محضر مقام معظم رهبری سیاست های این برنامه به مجلس ارائه گردد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: امیدواریم تا پایان خردادماه کار تنظیم جدول اقدامات اجرایی همراه با جدول زمان بندی مناسب و اصولی برای اجرای 24 بند اقتصاد مقاومتی که در سال 93 توسط دولت تعریف شده صورت بگیرد همان گونه که بر اساس این تعریف تاکنون دولت 8 سیاست اجرایی،208 اقدام عملیاتی و 16 دستگاه اصلی دولتی درگیر با اقتصاد مقاومتی را معرفی کرده است که دولت و مجلس تمام همت خود را به کار گرفته اند تا این 208 اقدام عملیاتی را تا پایان خرداد ماه به اجرا درآورند.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال دیگری درباره چرایی عدم مقابله با انحصارطلبی دو شرکت خودروساز کشور خاطر نشان کرد:سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان کل کشور باید به مقابله با گران فروشی شرکت های خودروساز بپردازد اما سوال اساسی اینجا است که آیا خریدار خودرو قیمت سنگینی برای خرید یک دستگاه اتومبیل پرداخت می کند؟

وی ادامه داد: به عنوان مثال یک خریدار، خودرو صفر پراید را 20 میلیون تومان خریداری می کند و با استفاده غیر اصولی از آن حتی بیش از 100 هزار کیلومتر که حد آستانه استهلاک یک خودرو سواری است از آن کار می کشد غافل از این که با این اقدام خود عملا 80 میلیون تومان به منابع ملی کشور آسیب رسانده است این در حالی است که در کشورهایی مانند کره جنوبی راننده به ازای هر کیلومتر آزاد راه ملزم به پرداخت 10 سنت عوارض معادل 3300 تومان است اما آیا یک راننده ایرانی پرداخت چنین عوارضی را بر می تابد؟.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با ارائه مثال دیگری در این زمینه گفت:متقاضی دریافت خودرو در سنگاپور برای هر دستگاه خودرو به طور متوسط 5 هزار دلار می‌پردازد و برای پلاک کردن همان خودرو به طور جداگانه ملزم به پرداخت 15 هزار دلار تنها برای پنج سال استفاده از آن خودرو است و پس از آن باید به صورت مجدد همین مبلغ را به دولت سنگاپور بپردازد.

باهنر با ابراز نگرانی از رشد مصرف انرژی در کشور افزود:اگر کل تولیدات گاز کشور را به مجموع تولیدات نفت کشور اضافه کنیم به رقم تولید روزانه 6 میلیون بشکه نفت در کشور خواهیم رسید که از مجموع این عدد روزانه یک میلیون و هفتصد هزار بشکه نفت ایران به خارج از کشور صادر می شود و 5. 4 میلیون بشکه نفت نیز به مصرف مصارف داخلی کشور می رسد در حالی که افزایش ذخائر نفتی کشور در گرو عدم استفاده از همه این آمار است و این جاست که لزوم اتخاذ تصمیمات شجاعانه و خردورزانه آشکار می شود.

و در پاسخ به این سوال که"شما جهت گیری انتخابات مجلس شورای اسلامی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟"خاطر نشان کرد:با وجود آن که هر چهار گروه سیاسی حاضر در کشور امکان کسب اکثریت کرسی های مجلس را دارند اما سعی ما ایجاد ائتلاف قوی و سازنده برای کسب اکثریت مجلس است.

نظرات بینندگان