arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۷۷۹۱۶
تاریخ انتشار: ۳۷ : ۱۲ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۳

آملی‌لاریجانی: با فساد در هر چهره و هر سطحی برخورد می‌کنیم/فزونی پرونده‌های قضایی مشکل‌ساز شده است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رییس قوه قضائیه کوتاه کردن مسیر دادرسی، اصلاح قوانین مورد نیاز دستگاه قضایی، تأمین سلامت قوه قضائیه، مبارزه اساسی با فساد، ایجاد امنیت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم را از تاکیدات ارزنده مقام معظم رهبری در جلسه مشترک با مسئولان عالی قضایی ذکر کرد.

  آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی در مراسم تودیع و معارفه تعدادی از مسئولان قضایی، اظهار کرد: از مقام معظم رهبری برای این‌که برای دوره دوم ریاست قوه قضائیه به بنده اعتماد کردند تشکر می‌کنم و امیدوارم بتوانم اعتماد ایشان را پاسخ دهم، البته با انجام عمل صحیح و وظایف خطیری که بر عهده دستگاه مهم نظام یعنی قوه قضائیه است.

وی با اشاره به دیدار مسئولان عالی قضایی با مقام معظم رهبری در اول تیر ماه، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در این دیدار مطالب مهمی را گوشزد کردند که سرلوحه کار دستگاه قضایی خواهد بود و آنچه که ایشان به عنوان راهبردهای اساسی در دستگاه قضایی ذکر کردند به عنوان اهداف دستگاه قضایی مشخص شده است.

رییس دستگاه قضایی با اشاره به مواردی که مقام معظم رهبری در دیدار مسئولان قضایی با رهبری ذکر کردند، گفت: دسترسی آسان همگان به عدالت یکی از موارد مهمی بود که مقام معظم رهبری به آن اشاره داشتند. مسیری که باید برای عدالت طی شود مسیر دشواری است و مواردی مانند تساوی در مقابل قانون و رفتار یکسان با آحاد مردم و مجازات مرتکبین به جرم از مواردی است که عدالت را می‌توان در آن یافت کرد.

وی با تاکید بر اینکه مقوله عدالت، بسیار مهم و اساسی است، ادامه داد: همان‌طور که در قانون اساسی دسترسی آسان مردم به عدالت از موارد ترسیم شده برای قوه قضاییه است، باید تلاش کنیم که این مهم فراهم شود.

آملی‌لاریجانی با بیان این‌که اولین توصیه‌ام کوتاه کردن مسیر دادرسی است، ادامه داد: اصلاح قوانین مورد نیاز دستگاه قضایی، تامین سلامت قوه قضائیه، مبارزه اساسی با فساد، ایجاد امنیت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم از موارد اساسی بود که مقام معظم رهبری بر آن تأکید کردند.

وی با بیان این‌که ما باید بتوانیم مدیران لایق و کارآمد در دستگاه قضایی تربیت کینم، ادامه داد: امیدوارم بتوانیم با همکاری مسئولان قضایی این مهم را تحقق بخشیم، البته ما طرحی را برای تربیت مدیران و پرورش استعدادها در دستگاه قضایی در نظر گرفته‌ایم. ما توصیه‌های مقام معظم رهبری را در دوره جدید سرلوحه کارمان قرار خواهیم داد و ان‌شاء الله بتوانیم با برنامه‌های منظم راه روشنی را برای دستگاه قضایی در 5 آینده ترسیم کنیم.

وی با بیان این‌که ما به اندازه کافی نیروی انسانی کارآمد در چند سال اخیر در قوه قضائیه نداشته‌ایم، گفت: انباشت پرونده‌ها در شعب دادگاه‌ها فشاری را بر قضات و کارمندان وارد می‌کند؛ لذا این موضوع نشان می‌دهد که کار دستگاه قضاییف کار فنی، اجتماعی و عملی است که هم جنبه فکری و هم جنبه عملی دارد.

رییس قوه قضاییه با یادآوری این‌که در 5 سال گذشته مسیر خوبی برای جذب قضات در دستگاه قضایی ترسیم شد، ادامه داد: ما این مسیر را ادامه می‌دهیم تا حدی که قضات در دستگاه قضایی بتوانند به پرونده‌ها رسیدگی کنند.

آملی‌لاریجانی برخورد با مفاسد اقتصادی و اجتماعی را از راهبردهای کلانی ذکر کرد که جزو توصیه‌های مقام معظم رهبری بوده است و گفت: با فساد در هر چهره و در هر سطحی باید برخورد کنیم. البته مقاومت و پایداری مسئولان در این مساله روشن است و ما در هیچ مرحله‌ای تحمل نمی‌کنیم که هیج فسادی را مسئولی بر دستگاهی تحمیل کند.

وی با یادآوری این‌که بحث پیشگیری از وقوع جرم یکی از مسائل مهمی است که مدنظر مقام معظم رهبری بوده است گفت: اگر محاکمه صحیح رخ داد خود جنبه پیشگیرانه دارد اما آن‌چه که در قانون اساسی به عنوان پیشگیری از وقوع جرم ذکر شده نشان‌دهنده این است که این وظیفه دستگاه قضایی فراتر از رسیدگی‌های قضایی است.

آملی‌لاریجانی ادامه داد: متاسفانه فزون پرونده‌های قضایی مشکل‌ساز شده است. در دوره قبل معاونت پیشگیری از وقوع جرم تشکیل شد که در دوره جدید امیدواریم این معاونت با قوت بیشتری وظایف خود را انجام دهد.

بر اساس این گزارش، در این مراسم که در کاخ دادگستری برگزار شد، آیت‌الله محمدی‌گیلانی رییس دفتر مقام معظم رهبری، حجج اسلام رییسی، محسنی‌اژه‌ای، پورمحمدی، احمدی‌میانجی و آقایان اسماعیلی، شجاعی، افتخاری، آوایی، دشتی‌اردکانی، مژدهی، جهانگیر و تعدادی دیگر از مسئولان قضایی حضور دارند.


ادامه دارد

منبع: ایسنا
برچسب ها: پرونده ، قضائی ، پرونده ، راهبرد
نظرات بینندگان