پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فرمانده نیروهای پیشمرگه اقلیم کردستان عراق از آمادباش این نیروها در داخل کرکوک و عدم عقب نشینی از این استان خبر داد.
به گزارش «انتخاب»؛ سیروان بارزانی در گفتگو با شبکه الحدث گفت: نیروهای عراقی در جنوب کرکوک اردو زده اند و تحرکات آنها غیرقابل انتظار است. نیروهای پیشمرگه در حال آماده باش هستند و از آن عقب نشینی نخواهند کرد.
از سوی دیگر احمد الاسدی سخنگوی بسیج مردمی عراق اعلام کرد، حضور نیروهای نظامی عراق در جنوب کرکوک، اقداماتی در مسیر قانون است.
روزنامه رأی الیوم نیز در گزارشی نوشت: آماده باش نیروهای عراقی و بسیج مردمی برای اقدام نظامی در کرکوک، از پیامدهای برگزاری همه پرسی کردستان عراق است، اما جنگ احتمالی پیش رو این بار نه تنها اتحاد سیاسی ترک و کرد، سنی و شیعه، و کشورهای همسایه را در پی خواهد داشت بلکه شاید سبب اتحاد نظامی آنها علیه کردستان عراق شود.
در ادامه این گزارش آمده است: کردها کرکوک را برای خود به منزله قدس میدانند که استقلال منطقه کردستان عراق بدون آن که کرکوک پایتخت آن باشد، ممکن نیست، به همین سبب تا پای جان از حق حاکمیت خود بر این شهر دفاع میکنند و به نظر میرسد مرگ برای آنها در این راه ارجحیت دارد، اما چه کسی در این جنگ مشارکت خواهد کرد؟
حیدر العبادی نخست وزیر عراق گفت: قصد حمله نظامی به منطقه کردستان و هیچگونه اقدامی فراتر از تحرکات سیاسی ندارد، اما اعزام نیروهای نظامی به کرکوک و اقدام روز جمعه نیروهای دولتی عراق در پس گرفتن مواضعی در استان کرکوک که نیروهای پیشمرگ کرد در سال ۲۰۱۴ و در پی فروپاشی یگانهای ارتش عراق در موصل و اطراف آن و سیطره گروه داعش بر این مناطق، کنترل آنها را در دست گرفته بودند، عکس آن (سخنان العبادی) را نشان میدهد.
فرماندهی نظامی عراق دیروز اعلام کرد دستور استقرار تعداد زیادی از نیروها را برای حمله به کرکوک صادر کرده است ولی نمیدانیم این اقدام به دستور العبادی صورت گرفته است یا به مثابه تمرد از رویکرد صلح آمیز اوست.
کرکوک شهری است متشکل از قومیتهای مختلف از جمله عربها، کردها، ترکمانها، آشوریها و سایر قومیتها و هدف از برگزاری همه پرسی در این شهر به چالش کشیدن قانون اساسی و دولت مرکزی بغداد بود.
بارزانی بر هویت کردی این شهر اصرار میورزد و و آن را یکی از بخشهای اصلی منطقه کردستان به شمار میآورد.
میزان نفت تولیدی این منطقه بیش از نیم میلیون بشکه در روز است که بخش عمده آن به همراه نفت تولیدی سایر منابع از طریق خط لولهای که به بندر جیهان ترکیه میرسد صادر و به فلسطین اشغالی فرستاده میشود.