مدیر عامل سازمان آتش نشانی گفت: شهرداری و حوزه قضایی همکاری خوبی برای رسیدگی به وضعیت ایمنی ساختمانها دارند و این در حالی است که در تهران 7300 ساختمان داریم که از نظر میزان خطر به پرخطر و میان خطر تشخیص داده شده اند و 243 ساختمان از این میان در شرایط بسیار پرخطر هستند و وضعیتی شبیه ساختمان پلاسکو دارند که تا کنون 7 ساختمان از این ساختمانها پلمب شدهاند و این کار با اولویت مناطق 11 و 12 همچنان ادامه دارد.ورود 19 نردبان به ناوگان آتش نشانی تا سال آینده
به گزارش ایسنا، مهدی داوری دولت آبادی در نشست خبری که امروز برگزار شد با اشاره به برنامههای سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران برای سال پیش رو اظهارکرد: با تأکیداتی که نجفی شهردار تهران درباره پایداری شهری و مسئله ایمنی دارد، قطعا رویکرد پیشگیرانه را با مشارکت شهروندان در نظر داریم.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی که در اولین نشست خبری پس از انتصابش به این سمت صحبت میکرد، گفت: ما معتقدیم شهروندان در زمینه توسعه ایمنی شهر نقش داشته باشند. همچنین در این راستا از ابتدای سال آینده نظام بازرسی ایمنی از کلیه اماکن و فضاهای شهری با مشارکت شهروندان و همکاری سازمانهای دست اندرکار صورت می گیرد و این نظارت بر اساس وظیفهای که سازمان دارد انجام میشود.
وی بر آموزش شهروندی و ارتقاء سطح ایمنی اشاره و تصریح کرد: شناسایی خطرات که در هر زمان و مکان تهدید ایجاد میکند مسئلهای است که در این راستا باید آگاهی شهروندان افزایش پیدا کند و در این بخش تلاش میکنیم با کمک رسانهها قدم برداریم. همچنین ما باید برای افزایش آگاهی و عمل به آن از تجربیات گذشته و تجربیات سازمانهای دیگر استفاده کنیم.
داوری توجه به بروزرسانی تجهیزات سازمان آتشنشانی را از برنامههای دیگر این سازمان عنوان کرد و گفت: معتقدیم که سازمان آتش نشانی در شأن جامعه و کلان شهر تهران باشد و سازمانی آماده برای مقابله با هر خطری و حادثهای در سطح شهر باشد. ضمن اینکه از نگاه افراطی سختافزاری تردید داریم و آموزش تخصصی آتشنشانان را در نظر داریم و به دنبال استاندارد سازی آموزشها با استفاده از تجربیات کشورهای صاحب سبک هستیم.
243 ساختمان شبیه پلاسکو داریم
مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران درباره همکاری دستگاهها برای رسیدگی به ساختمانهای خطرناک تهران گفت: شهرداری و حوزه قضایی همکاری خوبی برای رسیدگی به وضعیت ایمنی ساختمانها دارند و این در حالی است که در تهران 7300 ساختمان داریم که از نظر میزان خطر به پرخطر و میان خطر تشخیص داده شده اند و 243 ساختمان از این میان در شرایط بسیار پرخطر هستند و وضعیتی شبیه ساختمان پلاسکو دارند که تا کنون 7 ساختمان از این ساختمانها پلمب شدهاند و این کار با اولویت مناطق 11 و 12 همچنان ادامه دارد.
وی در ادامه افزود: بازخورد این اقدامات باعث شد که بسیاری از ساختمانهای پر خطر مانند پاساژ آلومیونیوم خود اقدامات اصلاحی را انجام دهند.
داوری در مورد توجه به بازار تهران گفت: قطعا بازار تهران خطر بالایی دارد و نارساییهایی مانند مسئله سیمکشی برق وجود دارد که بیشترین علت حریق است و نحوه انبار کردن اجناس و سد معبر کردن از دیگر مشکلات است که قطعا برای اینها اقدامات و طرحهای در نظر داریم و با هیات امنای بازار در حال مذاکره هستیم.
ورود 19 نردبان به ناوگان آتش نشانی تا سال آینده
داوری در مورد تامین تجهیزات مورد نیاز سازمان آتش نشانی تصریح کرد: در روزهای اخیر دو دستگاه نردبان 56 و 64 متری وارد گمرک شده و در حال طی تشریفات برای ورود به ناوگان است و پیش بینی میکنیم تا هفته آینده مراحل اداری آن طی شود. همچنین خرید گستردهای برای سال 97 پیش بینی شده و با حمایت شهرداری تهران این خریدها انجام خواهد شد و فکر میکنم 19 دستگاه نردبان طی یک سال آینده وارد ناوگان وارد شود.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران درمورد نظام بازرسی ایمنی که از سال 97 اجرایی میشود اظهار کرد: آنچه در حال حاضر اجرایی می شود در مورد ساختمانهای 6 طبقه و بالاتر و برای ساختمانهای تجاری دو طبقه به بالا است که ملزم میکند تا تمهیدات ایمنی در این ساختمانها به کار برود. ضمن اینکه بزرگترین نقطه ضعف در مورد ساختمانهای مورد بهره برداری است . تلاش میکنیم تا با همکاری سازمانهای دیگر بتوانیم سطحی از ایمنی را ایجاد کنیم زیرا در ساختمان های قدیمی قادر به تغییرات نیستیم به عنوان مثال ما نمی توانیم تمام بازار را زیر و رو کنیم و قوانین انعطاف پذیری را در مورد ساختمانهای تحت بهره برداری دارند و ما برخی از ایمنی که قابل اجرا باشد مد نظر قرار میدهیم که خطر کاهش پیدا کند.