arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۸۹۷۰۱
تاریخ انتشار: ۴۴ : ۱۱ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۶

پیدا شدن سنگ‌هایی که نشان می‌دهند استرالیا بخشی از آمریکا بوده

دانشمندان استرالیایی، سنگ‌هایی پیدا کرده‌اند که نشان می‌دهد در یک دوره، استرالیا و آمریکای شمالی به هم متصل بوده‌اند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پیدا شدن سنگ‌هایی که نشان می‌دهند استرالیا بخشی از آمریکا بوده

دانشمندان استرالیایی، سنگ‌هایی پیدا کرده‌اند که نشان می‌دهد در یک دوره، استرالیا و آمریکای شمالی به هم متصل بوده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، ابرقاره "نونا" (Nuna)که به "کلمبیا" نیز مشهور است، ابرقاره‌ای بود که به باور زمین‌شناسان تقریبا از 1.5 تا 2.5 میلیارد سال پیش وجود داشت.

اکنون، شواهد جدیدی در مورد چگونگی اتصال قطعات گوناگون "نونا" به یکدیگر وجود دارد. دانشمندان استرالیایی، سنگ‌هایی در ایالت "کوئینزلند" (Queensland)شمالی پیدا کرده‌اند که با سنگ‌های موجود در کانادا مطابقت دارد.

این سنگ‌ها که نشانه‌های زمین‌شناسی‌شان‌ در هر جای دیگری از استرالیا قابل شناسایی نیست، نزدیک شهر کوچک "جورج‌تاون" (Georgetown) در حدود 412 کیلومتری غرب شهر "کنز" (Cairns) استرالیا واقع شده است، کشف شدند. گفته می‌شود که این سنگ‌ها، بسیار شبیه به سنگ‌هایی هستند که در حال حاضر، در "سپر دوره پرکامبرین کانادا" کشف می‌شوند.

"آدام نوردسون" (Adam Nordsvan)، دانشمند ارشد و دانشجوی دکترا در دانشگاه "کارتین" (Curtin) استرالیا می‌گوید: پژوهش ما نشان می‌دهد که حدود 1.7 میلیارد سال پیش، هنگامی که شهر جورج‌تاون بخشی از آمریکای شمالی بود، سنگ‌های این شهر، در یک دریای عمیق رسوب کردند. سپس، حدود 100 میلیون سال بعد، جورج‌تاون از آمریکای شمالی جدا شد و به منطقه "مونت ایسا" (Mount Isa)در استرالیای شمالی برخورد کرد. این اتفاق، بخش مهمی از سازمان‌دهی مجدد قاره‌ای جهانی بود که در آن، تقریبا همه قاره‌های روی زمین برای شکل‌گیری ابرقاره‌ای به نام "نونا"، به هم پیوستند.

باور کنونی این است که در حدود 300 میلیون سال پیش وقتی "نونا" از هم گسیخت، منطقه جورج‌تاون به طور موقت به بقیه استرالیا متصل شد. این باور با نظریه موجود مبنی بر اینکه جورج‌تاون، بخشی از استرالیا بوده، در تضاد است.

اخیرا، مقاله‌ای در مورد این یافته‌ها در مجله "Geology" به چاپ رسیده است. در این پژوهش، دانشمندان دانشگاه "مانش" (Monash)و موسسه "بررسی زمین‌شناسی کوئینزلند" (Geological Survey of Queensland) شرکت داشتند.

نظرات بینندگان