صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل 'یونیسف' اعلام کرد گروه تروریستی بوکوحرام از سال ۲۰۱۳ تاکنون بیش از ۱۰۰۰ دختربچه را در شمال شرقی نیجریه ربوده است.
به گزارش پایگاه خبری اسکای نیوز عربی ، یونیسف امروز با صدور بیانیه ای در آستانه چهارمین سالگرد ربوده شدن 276 دانش آموز مدرسه ای در شهر چیبوک اعلام کرد تروریست ها با دزدیدن دختر بچه ها ،اقدام به ایجاد رعب ووحشت واظهار زور می کنند که این امر با خشم جهانی مواجه شده است.
'محمد مالک ' مسئول یونیسف در نیجریه گفت که همچنان کودکان نیجریه تا حد زیادی در معرض حمله هستند و هر آن ممکن است این رقم افزایش یابد.
وی افزود: یک دختر جوان نیجریه ای 17 ساله به نام خدیجه که توسط بوکوحرام ربوده شده بود در اتاقی زندانی شده ووی را مجبور به ازدواج با یکی از تروریست های این گروه نموده و چندین بار مورد تجاوز قرار گرفته است.
مالک ادامه داد: خدیجه حامله شد واکنون با پسر کوچک خود در اردوگاه آوارگان زندگی می کند و به دلیل مشکلات زبان و ننگ اینکه همسر یک عضو گروه تروریستی بوکوحرام است با زنان دیگر ارتباطی ندارد.
یونیسف در بیانیه ای اعلام کرد که تاکنون 2295 معلم کشته شده وبیش از 1400 مدرسه در درگیری ها ویران شده است.
درگیری با گروه تروریستی بوکوحرام وارد دهمین سال خود شده وهیچ نشانه ای حاکی از نزدیک شدن به پایان درگیری ها وجود ندارد و در فوریه /بهمن گذشته نیز بیش از 100 دانش آموز دختر از شهرک دابچی ربوده شدند.
پس از یک ماه بوکوحرام تقریبا همه دخترها را برگرداند وفقط 5 تن آنها که توسط بوکوحرام زندانی شده بودند، کشته شدند وهمچنان یک دختر بچه به نام 'لیا شاریبو' همچنان در دست آنها زندانی است وهمکلاسی های آنها که آزاد شده اند علت را مخالفت وی با مسلمان شدن دانستند.
براساس بیانیه یونیسف پس از گذشت 4 سال از ربودن دختران چیبوک همچنان 100 دختر مفقود هستند وبر اساس گفته دخترهای آزاد شده وکارشناسان امور بوکوحرام برخی از آنها را کشته شده اند.
گروه تروریستی بوکوحرام با پخش ویدیویی در ژانویه / دی ماه گذشته ادعا کرد که برخی دختران مفقود چیبوک بنا به خواست خود نزد ربایندگان باقی مانده اند.
گروه تروریستی بوکوحرام دو پاره شده به طوری که جناحی از آن که وابسته به داعش است و با دولت وارد مذاکره شده، تحت سرکردگی «ابومصعب البرناوی» قرار دارد و به حمله به اهداف نظامی معروف است. «ابوبکر شیکاو» سرکرده جناح دیگر بوکوحرام است که به کشتار غیرنظامیان با استفاده از بمب گذاران انتحاری، بدنام است.
مقام های ارشد امنیتی نیجریه هشدار داده اند که دستیابی به توافق با بوکوحرام، امری دشوار است زیرا این گروه به دو جناح رقیب با اهدافی متفاوت تقسیم شده است.
نبرد 9 ساله بوکوحرام برای برقراری حکومتی تندرو در شمال شرقی نیجریه، به کشته شدن دستکم 20 هزار نفر و بی خانمانی بیش از دو میلیون تن منجر شده است.
کارشناسان اعلام کرده اند مذاکره با بوکوحرام دشوار است زیرا این گروه دچار چند دستگی و اختلاف است؛ گروه اصلی تحت فرمان «ابوبکر شیکاو » است که به وسیله دختران دست به عملیات انتحاری می زند اما گروه های دیگر همچنان دیدگاه های خاص خود را دارند.
«بوکوحرام در زبان هوسایی، معنای «آموزش غربی حرام است»دارد. این گروه در ماه ژانویه سال 2002 توسط فردی به نام « محمد یوسف» تاسیس شد.
«ابوبکر شیکاو» سرکرده گروه تروریستی بوکوحرام 18 بهمن ماه گذشته با انتشار ویدیویی مقام های نیجریه و طرفداران آموزش به سبک کشورهای غربی را به حملات تروریستی بیشتر تهدید کرد.
شیکاو افزود، کسانی که به قوم گرایی و ناسیونالیسم و ترویج آموزش به روش غربی اعتقاد داشته باشند، هدف حملات این گروه قرار می گیرند.
ابوبکر شیکاو از سال 2009 و پس از کشته شدن «محمد یوسف » بنیانگذار بوکوحرام، رهبری این گروه را بر عهده دارد.
عملیات تروریستی بوکوحرام تاکنون باعث کشته شدن 20هزار نفر و آواره شدن بیش از دو میلیون و 600هزار نفر در نیجریه شده است.
بوکوحرام پیشتر با شبکه القاعده ارتباط داشت اما در مارس سال 2015 با ابوبکر البغدادی سرکرده گروهک تروریستی داعش بیعت کرد و نام خود را به ولایت غرب آفریقا تغییر داد.
گروه تروریستی بوکوحرام فعالیت خود را در کشورهای حوزه دلتای نیجر از جمله نیجریه، نیجر و کامرون گسترش داده و با استفاده از حملات انتحاری به ویژه با استفاده از زنان و کودکان، هزاران شهروند این کشورها را به خاک و خون کشیده است.