پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دکتر فرناز فاطمی در گفت و گو با ایرنا افزود: با افزایش سن زنان، قدرت باروری آنان کاهش می یابد و حتی ممکن است نتوانند صاحب فرزند شوند.
وی با بیان اینکه سن بارداری در ایران رو به افزایش است، تصریح کرد: ازدواج در سن بالاتر، تحصیلات و شاغل بودن زنان ازجمله دلایل این مساله است که سن بارداری را در ایران افزایش داده است.
عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا با اشاره به اینکه تمایل به بارداری در زنان کمتر از 30 سال در شهرهای بزرگ بسیار کم است، افزود: هرچند در مناطق روستایی و شهرهای کوچک، هنوز زنان در سنین پایین باردار می شوند اما سن بارداری بسیاری از زنان در شهرهای بزرگتر بالای 30 سال است.
وی اظهار کرد: حتی اغلب زنانی که به موقع ازدواج می کنند، ترجیح می دهند چندین سال پس از ازدواج، باردار نشوند که این خود عاملی برای بالا رفتن سن بارداری است.
فاطمی، فریز تخمک را ازجمله راهکارهای مناسب برای زنانی دانست که تمایل به بارداری در سنین بالا دارند و گفت: هرچه سن زنان بالاتر برود و به طور خاص از 37 سالگی، ذخیره تخمدان آنان به تدریج کاهش پیدا می کند.
وی اظهار کرد: شیوه زندگی صحیح، فعالیت های ورزشی و تغذیه سالم می تواند به کیفیت مناسب تخمک ها کمک کند و به همین دلیل توصیه می شود زنان این موارد را به طور جدی رعایت کنند.
فاطمی همچنین به انجام تحقیق در مورد تاثیر آنتی اکسیدان ها بر باروری زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک اشاره کرد و گفت: زنانی که به این علت نابارور شده اند، برای درمان نیاز به روش IVF دارند و احتمال بارداری این افراد با تعذیه مناسب و مصرف ویتامین های E و D به طور چشمگیری افزایش می یابد.
عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا افزود: در قالب این تحقیق اثر داروهای ویتامینی و آنتی اکسیدان روی این افراد بررسی و مشخص شد که احتمال بارداری آنان با مصرف این موارد به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته است.