پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک پژوهشگر ایرانی موفق شد نوعی سیستم خنک کننده برای سفر به مریخ طراحی کند. سیستمی که می تواند یک تحول جدی در سفر به فضا ایجاد کند.
به گزارش سرویس آی تی انتخاب به نقل از «اوآنا»؛ سازمان خبرگزاریهای آسیا/اقیانوسیه این سیستم خنک سازی محیط اطراف فضانوردان اهمیت بسزایی برای آینده فضانوردی جهان دارد. چرا که می تواند برنامه ریزی جدی ناسا برای فرستادن فضانوردان به مریخ را در پی داشته باشد.
اما این سیستم خنک سازیط چگونه طراحی شد؟ برای این منظور گروهی از مهندسان مکانیک در موسسه پلی تکنیک ورچستر در ماساچوست که توسط جمال یعقوبی به عنوان یک محقق برجسته ایرانی هدایت می شود، موفق به طراحی یک سیستم خنک کننده الکتریکی جدید شدند.
به گفته یعقوبی، این سیستم در سال 2017 در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) مورد آزمایش قرار گرفت تا نمونه ای پیچیده تر و پیشرفته تر از سال 2021 ساخته شود که هزینه آن 10 میلیون دلار خواهد بود.
گرما یکی از بزرگترین تهدیدها برای سفر فضایی است که به طور دائم باعث مشکل برای فضانوردان می شود. اگر چه فضای خارج از زمین بسیار سرد است، اما زمانی که یک فضاپیما در معرض نور خورشید قرار می گیرد، ناگهان بسیار گرم می شود و دمای آن به نقطه جوش می رسد مگر اینکه سطح فضاپیما دارای ویژگی بازتابنده باشد.
این سیستم الکترو هیدرودینامیکی که با موفقیت در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) آزمایش شده است، از مایعات با بار الکتریکی برای خنک کردن محیط استفاده می کند. مایعات ذکر شده از طریق لوله های باریک عبور می کنند تا گرما را از ناحیه اطراف فضانوردان بدون ایجاد سر و صدا یا لغزش دور کنند.
مشکل دیگر این است که انواع سیستم های هوشمند، الکترونیک و حتی بدن فضانوردان گرما تولید می کند و در نتیجه انباشت گرما خطر آفرین است.