آش شله قلمکار؛ غذایی مفید برای بدنسازانآش شله قلمکار حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، پروتئین گیاهی و حیوانی، آهن، منگنز، فولات، مس، کربوهیدرات، کلسیم، پتاسیم، سدیم، اسید فولیک، قند، فیبر، آنتیاکسیدان، منیزیم و روی است.
برای بررسی خواص آش شله قلمکار و اینکه مصرف این آش برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص آش شله قلمکار
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص آش شله قلمکار اظهار کرد: این آش به علت داشتن ویتامینهای A ، C ، E و منگنز خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و بدن را در برابر انواع بیماریها محافظت میکند.
وی درباره خواص دیگر آش شله قلمکار بیان کرد: این آش برای فعالیتهای مغزی، سیستم عصبی و عملکرد غلاف میلین بسیار مفید است؛ آش شله قلمکار موجب تقویت حافظه هم میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: آش شله قلمکار نقش موثری در بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی دارد؛ منگنز، کلسیم، منیزیم و ویتامین D موجود در آش شله قلمکار، استخوانها را تقویت و از پوکی استخوان جلوگیری میکند؛ این آش به علت داشتن روی و ویتامین B۶ تأثیر چشمگیری در سلامتی پوست و مو دارد و موجب ترمیم آنها میشود.
عظمایی تأکید کرد: آش شله قلمکار برای کودکان در حال رشد، افراد ضعیف و مبتلایان به کم خونی بسیار مفید است؛ مواد موجود در این آش به غضروف سازی بدن کمک شایانی میکند.
محقق و پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: مس موجود در آش شله قلمکار التهابات بدن را کاهش میدهد و موجب بهبود روماتیسم مفصلی میشود؛ این آش به انعطاف پذیری رباطها، مفاصل و رگهای خونی کمک شایانی میکند.
وی اظهار کرد: آش شله قلمکار خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و قوای جنسی را در افراد به ویژه مردان افزایش میدهد؛ این آش به علت داشتن پروتئینهای گیاهی و حیوانی موجب عضلهسازی میشود و قدرت بدنی اشخاص را افزایش میدهد؛ آش شله قلمکار برای ورزشکاران به ویژه بدنسازان و وزنه برداران مناسب است.
عظمایی یادآور شد: آش شله قلمکار نقش موثری در افزایش انرژی و تقویت بدن روزه داران دارد؛ این آش بهتر است در وعده شام مصرف شود.
آش شله قلمکار؛ غذایی مفید برای بدنسازان
مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار (۶ تا هفت نفر)
گوشت بدون استخوان ۵۰۰ گرم
گندم نصف لیوان
عدس، نخود، لوبیا، برنج و ماش از هرکدام نصف لیوان
پیاز سه تا چهار عدد
سیر پنج حبه
جعفری، گشنیز، اسفناج، تره، مرزه و ترخون مجموعاً یک کیلوگرم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
پودر تخمگشنیز یک قاشق غذاخوری
روغن کنجد به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
کشک به مقدار لازم برای تزئین
پیاز و نعناع داغ به مقدار لازم برای تزئین
طرز تهیه آش شله قلمکار
حبوبات را از قبل خیس و آب آنها را دو تا سه بار عوض کنید تا ایجاد نفخ نکند سپس آنها را بپزید.
گندم و برنج را هم از قبل خیس کنید سپس آنها را بپزید.
حبوبات، گندم و برنج پخته شده را با هم مخلوط کنید و بکوبید.
پیاز و سیر خرد شده را با روغن کنجد تفت دهید سپس گوشت خرد شده را به مواد اضافه کنید؛ کمی آب هم بیفزایید و بگذارید به خوبی بپزد.
پس از پختن گوشتها آنها را ریش ریش و به مواد کوبیده شده اضافه کنید.
سبزیجات را بشویید؛ آنها را خرد و به سایر مواد اضافه کنید.
شعله گاز را کم سپس ادویه جات و پودر تخم گشنیز را اضافه و صبر کنید تا آش به خوبی جا بیفتد.
پس از آماده شدن آش روی آن را با کشک، پیاز و نعناع داغ تزئین کنید.
انتهای پیام/