غلامرضا بنی اسدی: امسال، سختتر از هر سال دیگری شروع شد. برای بازنشستگان، سختتر از سخت. همه انتظار داشتند که دولت با درک این شرایت مهلک، همتی کند و پیش از دیگر سال ها، تکلیف افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی را مشخص کند.
یعنی اجازه دهد تا بتوانند از جیب خودشان بردارند و سر سفره شان بگذارند والا قرار نیست ریالی از بودجه به این خیل عظیم که عمرشان را پای توسعه کشور هزینه کردند، اختصاص یابد، اما "همت بلند دولت! " که هر روز سفره کارگر و بازنشسته را کوچکتر و امید او را کوتاهتر میکند، حتی به سیاق سالهای گذشته هم شامل حال نشد.
بیشتر بخوانید:
بیچاره بازنشستگان که به چه کسانی امید بسته بودند و منتظر برگزاری جلسه شورای عالی کار بودند که دیروز برگزار شد و جز حق مسکن کارگران شاغل و تغییر یک آیتم در مزد آنان، برنامهای نداشت و فاتحه خواند به انتظار بازنشستگان! بنا به گزارش ایلنا، اصلا به موضوع آنان ورور نکرد تا بخواهد موضعی بگیرد! خب، این هم از حرمتی که برای انتظار بازنشستگان قائل بودند حضرات! شاید حق دارند، آخر صدای بازنشستگان بلند نیست!
کسی هم -چندان که باید- صدایشان نمیشود پس چرا نادیده نگیرندشان؟ خوش به حال بازنشستگان لشکری و کشوری که علاوه بر افزایش سالانه، "همسان سازی" هم به کمک شان آمد و گوشهای از زخم زندگی شان را مرهم نهاد. باز هم خوش به حال کارگران شاغل که آنچه مورد اعتراض شان است برای پیشکسوتان شان آرزوست.
آن هم از دست نیافتنیترین آرزو ها! خوش به حال آنانی که اختیار جیب و سفره شان- کم یا زیاد- با خودشان است. دریغا که بازنشستگان پس از عمری دویدن و پول روی پول نهادن و قبل از دریافت حقوق به حساب تامین اجتماعی واریز کردن، در زمان بازنشستگی، به هیچ هم گرفته نمیشود نظرشان و دولت میشود آقا بالاسری که به پایین دستها اصلا نگاه ندارد!
من با بازنشستگان زیادی همکلام شده ام و به جرات میتوانم بگویم همه شان از عملکرد دولت در این حوزه ناراضی هستند. سکوتشان را که میبینیم نه از رضایت بلکه از این روست که نمیخواهند در این روزگار سخت، به شکایت صدا بلند کنند که به گوش نا محرم برسد. نمیخواهند طلب خود را به صدای بلند بگویند مبادا دشمن شاد شود وطن والا همین از پا افتادگان را آنقدر قدرت فریاد هست که بتوانند حق خود را بستانند.
دلخورند از دولت، این را آیا آقای روحانی میداند؟ آیا قصد چاره کردن انبوه بیچارگی این قشر را دارد؟ متاسفانه در دولت، اختیار با کسانی است که درد کارگر را نمیفهمند و درک این که بازنشسته چه دردی میکشد برایشان محال است. کاش مجلس یازدهم، تلاش آخرین مجلس دهم در باره احقاق حق بازنشستگان را پی بگیرد.
کاش صدق شعارها و ادعا شان را برای ترمیم معیشت مردم را از همین جا آغاز و ثابت کنند که شعارشان فقط برای رای نبوده و به فراموشی دولتیان دچار نشده اند. ثابت کنند اگر از کوبیدن یک در، نتیجهای حاصل نمیشود، در دیگر را که بکوبیم، لااقل پنجرهای باز خواهد شد. بگذریم و سخن کوتاه کنیم به اندازه توقع اندکمان والا اگر قرار باشد از دردها و درد دلها و مطالبات بنویسیم، مطلب هرگز به پایان نمیرسد.
غلامرضا بنی اسدی: روزنامهنگار
کواکبیان گفت: وزیر محترم کار در یک نشست مشترک گفت: در این زمینه تلاشهایی شده و قول داد که در اواسط سال نیز تجدیدنظری در این زمینه انجام شود. نماینده مردم تهران با اشاره به نشستهای مجلس و مصاحبه با رسانهها در انتقاد از تعیین حداقل دستمزد و عدم توازن آن با نرخ تورم گفت: چرا باید به جای سهجانبه گرایی، فقط امضای نماینده دولت و نماینده کارفرمایان در زیر این نامه بوده است. به هر حال توافقی که بر سر حداقل دو میلیون و هشتصدهزار تومان شده بود هنوز رعایت نشده است.
متاسفانه دولت حداقل ۳۰۰هزار میلیارد تومان به صندوق تامین اجتماعی بدهکار است و نمی پردازد
و مدیریت اجرایی تامین اجتماعی را نیز در اختیار دارد!!!! .
طبق ماده ۴۱ قانون کار و ماده ۱۱۱ اداره کار دولت باید حداقل حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را
مطابق با حداقل حقوق کارگران و قبل از پایان سال رسما اعلام میکرد
ولی الان با گذشت نزدیک به ۷۷ روز از سال جدید هنوز هیچ اقدام موثری نکرده است ؟
از دولت آقای روحانی انتظار می رفت در شرایطی که برای بازنشستگان دیگر نهاد ها تمهیداتی هرچند ناکافی به عمل آمده، این قشر مستضعف را نیز مد نظر قرار دهند.
اما زهی خیال باطل که این چشم انتظاری ها بدون نتیجه بود و پدران بازنشسته را در مقابل همسر و فرزندان خویش شرمسار نموده است.
این شکواییه و درد دل را به کجا ببریم؟
از دولت آقای روحانی انتظار می رفت در شرایطی که برای بازنشستگان دیگر نهاد ها تمهیداتی هرچند ناکافی به عمل آمده، این قشر مستضعف را نیز مد نظر قرار دهند.
اما این چشم انتظاری ها بدون نتیجه بود و پدران بازنشسته را در مقابل همسر و فرزندان خویش شرمسار نموده است.
این شکواییه و درد دل را به کجا ببریم؟
امسال هم دندان روی جگر میذاریم
آیا مجلس بیمه تامین اجتماعی را تکلیف نکرد به بازنشستگی سخت و زیان آور که فکر نکنم در هیچ جای دنیا وجود داشته باشد؟
آیا مجلس 25 سال بازنشستگی را برای زنان تعیین نکرد؟
آیا بیمه تامین اجتماعی مکلف نشد کسانی را که فقط 15 سال بیمه پرداخت کرده بودند حقوق کامل بدهد؟
آیا دولت به تعهداتش نسبت به بیمه عمل کرد؟
آیا دادن کارخانه های ورشکسته به بیمه به جای پول مشکلات بیمه را افزایش نداد؟
آیا رئیس بیمه توسط دولت انتخاب می شود؟
پس چرا نوبخت گفته "به لحاظ قانونی وظیفه همسان سازی حقوق مشمولان تامین اجتماعی بر عهده سازمان تامین اجتماعی می باشد"؟