arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۶۸۸۸۴
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۰۹ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
رای الیوم:

علت سکوت عربستان در مورد عادی سازی روابط امارات با اسرائیل چیست؟

امارات تلاش می‌کند اینگونه نشان دهد که تصمیمش برای عادی سازی را به تنهایی اتخاذ کرده و عربستان در آن نقشی ندارد. همین امر، فرضیه‌هایی که مبتنی بر تابعیت امارات از عربستان و یا بر عکس است را رد می‌کند. علاوه بر اینکه اخباری وجود دارد که حاکی از فشار آمریکا بر دولت‌های عربی خلیج فارس، نظیر کویت، برای عادی سازی روابط با اسرائیل است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

علت سکوت عربستان در مورد عادی سازی روابط امارات با اسرائیل چیست؟

انتشار مطالب رسانه های خارجی با هدف اطلاع رسانی از نوع نگاه و برداشت آنان از تحولات صورت می گیرد و به منزله تایید آن از سوی «انتخاب» نیست.

خالد الجیوسی در رای الیوم نوشت: عربستان سعودی در خصوص امارات و اقدام اخیرش مبنی بر صلح کامل با اسرائیل، موضع سکوت را اختیار کرده و همین مساله سوالات زیادی را به دنبال داشته است، این سکوت هم می‌تواند به معنی موافقت عربستان با تصمیم امارات باشد و هم به معنای مخالفت آن.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: در این میان، کوشنر در اظهاراتی خود را در جایگاه سخنگوی حکومت عربستان دانسته و تاکید کرد که عادی سازی روابط بین اسرائیل و عربستان، یک امر حتمی است. در این باره تحلیلگران معتقدند بحرین و سودان نیز به دنبال عادی سازی روابط با اسرائیل هستند. با وجود صحبت‌های کوشنر، عربستان باز هم سکوت خود را نشکست و این اظهارات را نه رد کرد و نه تایید.

بیشتر بخوانید:

این در حالی است که امارات تلاش می‌کند اینگونه نشان دهد که تصمیمش برای عادی سازی را به تنهایی اتخاذ کرده و عربستان در آن نقشی ندارد. همین امر، فرضیه‌هایی که مبتنی بر تابعیت امارات از عربستان و یا بر عکس است را رد می‌کند. علاوه بر اینکه اخباری وجود دارد که حاکی از فشار آمریکا بر دولت‌های عربی خلیج فارس، نظیر کویت، برای عادی سازی روابط با اسرائیل است.

اسرائیل و نخست وزیر آن، بنیامین نتانیاهو، تلاش کردند توجیه امارات برای این توافق و عادی سازی را بی اثر کرده و تاکید کنند که برنامه‌ای برای لغو الحاق کرانه باختری ندارند.

زیارت مسجد الاقصی و امکان مقدسه در فلسطین، یکی دیگر از اموری است که اماراتی‌ها تلاش کردند در توجیه عادی سازی روابط با اسرائیل به آن متوسل شوند، چرا که براساس این توافق، پرواز‌ها بین این دو دولت آزاد شده است.

اما عربستان، به حکم واقع، موانع زیادی برای گام برداشتن به سمت صلح کامل با اسرائیل، بر سر راه دارد، درست برعکس امارات که خود را در تیررس تهدیدات ایران و ترکیه قرار داد، پادشاه عربستان، خود را خادم حرمین شرفین می داند که نماد دینی بسیاری از اعراب و مسلمانان و رقیب ایران شیعه‌ای است که به تازگی موفق به شکست دادن نقشه آمریکا برای تمدید قطعنامه تحریم تسلیحاتی اش شد.

شاید تهدیدات ایران که توافق امارات با اسرائیل را خیانت دانسته و از تغییر شیوه تعامل با امارات، پس از عادی سازی، حکایت دارد، بار دیگر باعث شود تهدید حوثی‌ها علیه امارات زنده شود. علاوه بر اینکه با اشاره ترکیه، سفارت امارات در لیبی سوزانده شده است.

در آخر، سوال مهم آن است که به فرض تمایل عربستان برای عادی سازی روابط با اسرائیل، سعودی‌ها قصد دارند از این عادی سازی به چه نتیجه‌ای دست یابند؟ آیا از خود نمی‌پرسند که امارات که در این کار بر آن‌ها پیشی گرفته، چه استفاده‌ای از این توافق کرده است تا سعودی‌ها هم بر همان مسیر روند؟

نظرات بینندگان