وزیر امور خارجه کشورمان گفت: آمریکا و مشتریان محلیاش از انتخابهای نادرستشأن در عذاب هستند.
به گزارش «انتخاب»، محمد جواد ظریف در بخشی از سخنرانی خود در اجلاس امنیتی مونیخ به اظهارات امروز بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل در این اجلاس اشاره و اظهار کرد: امروز شاهد یک سیرک کارتونی بودیم! اجازه دهید به موضوعات جدی بپردازیم.
ظریف همچنین گفت که این نمایش ارزش پاسخگویی ندارد.
وی در سخنرانی خود گفت: با شکست قلمرویی داعش ، تهدید افراط گرایی از بین نرفته است. ما خواستار یک منطقه قوی هستیم و نمیخواهیم در منطقه هژمون باشیم ؛ دوران هژمونی گذشته است.
وی با بیان اینکه ایران به دنبال «قویتر شدن منطقه» است افزود: برای ساختن یک منطقه قوی باید واقع بین باشیم و تفاوت ها را بپذیریم.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: آمریکا و مشتریان محلی آن از انتخابها و تصمیمات نادرستشان در حال عذاب کشیدن هستند.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین گفت: قدرتهای نظامی مدتهای مدید است که استراتژیهای چندگانه برای پیروزی در جنگها داشتهاند اما مدتهاست که نسبت به هرگونه استراتژی برای به دست آوردن صلح بیتفاوت بودهاند. قدرتهای بزرگ و متحدان منطقهایشان مدت زمان زیادی است که تصمیمات اشتباهی در منطقه ما میگیرند اما دیگران، به ویژه ایران را برای پیامدهای این تصمیمات کوتهفکرانه و اشتباهات استراتژیک خود سرزنش میکنند.
وی ادامه داد: آمریکا و مشتریان داخلیاش در منطقه از پیامدهای طبیعی تصمیمات اشتباهشان رنج می برند. اما تلاش میکنند سیاست خارجی ایران را هدف حمله قرار دهند و بر این واقعیات سرپوش بگذارند. آیا ایران آنها را مجبور به اتخاذ این تصمیمات کرده است؟ همانطور که پیش از این نیز گفتهام ما بر این باوریم که منطقه خلیج فارس نیازمند یک معماری امنیتی جدید منطقهای است. ما پیشنهاد ایجاد یک منطقه قدرتمند را دادهایم که در آن ملتهای کوچک و بزرگ و حتی آنهایی که رقابت تاریخی با یکدیگر دارند، در برقراری ثبات مشارکت میکنند.
وی تاکید کرد: این استراتژی منافع تمام کشورهای ذینفع را در برمیگیرد که منجر به برقراری ثبات خواهد شد. در حالی که تمایلات هژمونیک از سوی هر قدرت منطقهای یا جهانی نتیجهای جز ناامنی ندارد.
وزیر خارجه کشورمان اظهار کرد: ایران به محض حصول برجام تلاش کرد تا از رویکرد مشابه برای خلیج فارس استفاده کند و پیشنهاد ایجاد مجمع گفتوگوی منطقهای را ارائه داد. این پیشنهاد مورد توجه قرار نگرفت اما هنوز روی میز قرار دارد. پارامترهای معماری منطقهای پیشنهاد شده از سوی ایران ساده اما موثر است؛ به جای تلاش برای نادیده گرفتن درگیریها بر سر منافع، تفاوتها پذیرفته خواهد شد.
وی تصریح کرد: معماری امنیتی آینده در خلیج فارس باید به گونهای باشد که تمامی کشورهای مربوطه به استانداردهای مشترک در منشور سازمان ملل از جمله حفظ تمامیت ارضی کشورها، پرهیز از تهدید یا استفاده از زور، حل صلحآمیز مناقشات، عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها، مصونیت مرزها و احترام به تصمیمات اتخاذ شده داخلی پایبند باشند.
وی تاکید کرد: در شرایطی که ما به طرز خطرناکی در معرض تشدید درگیریها قرار داریم که بر فرزندانمان و نوادگانمان تاثیر خواهد گذاشت، من از همتایان خود در خلیج فارس می خواهم تا به ایران بپیوندند و این پیشنهادها را به واقعیت تبدیل کنند.
پیش از سخنرانی ظریف نیز جان کری وزیر خارجه سابق آمریکا در واکنش به ادعاهای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی علیه ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ ، با دفاع از توافق هسته ای ایران (برجام) تصریح کرد: اظهارات نتانیاهو درباره رسیدن ایران به سلاح هسته ای و نیز برجام اساسا درست نیست. نتانیاهو صبح یکشنبه در اظهاراتی با تکرار ادعاهای همیشگی علیه ایران خواستار اصلاح یا لغو برجام شد.
پنجاه و چهارمین دوره کنفرانس امنیتی مونیخ 2018 از جمعه گذشته 27م بهمن ماه (16م فوریه) در هتل «بایریشر هوف» مونیخ آغاز شد و با توجه به اهمیت مساله توافق هسته ای ایران و کشورهای 1+5 برای کشورهای اروپایی که مقام های ارشد اروپایی بارها بر اهمیت آن برای امنیت این قاره تاکید کرده اند، انتظار می رفت که دفاع از برجام و مرزبندی مشخص با سیاست دولت آمریکا در این باره بطور برجسته در کنفرانس مونیخ مطرح شود.
کنفرانس مونیخ روز شنبه نیز به صحنه دفاع اروپا و روسیه از برجام برابر آمریکا تبدیل شد و «ارنست مونیز» وزیر انرژی دولت باراک اوباما در حضور «جان سولیوان» معاون وزارت خارجه دولت دونالد ترامپ با دفاع از برجام گفت: نقصی در برجام وجود ندارد که بخواهید اصلاحش کنید.