arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۵۶۲۲۶
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۲۳ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۹

ادعای وزارت دادگستری آمریکا علیه مدیر یک استارت‌آپ ایرانی

وزارت دادگستری آمریکا در بیانیه‌ای مدعی شده مدیر یک شرکت ایرانی که پیشتر به نقض تحریم‌های آمریکا متهم شده بود به «جرائمش» اقرار کرده است. «سید مجید شهیدیان»، بنیان‌گذار و مدیرعامل سابق استارت‌آپ «payment ۲۴» ماه گذشته در یک دادگاه فدرال در ایالت «مینه‌سوتا» اتهامات اعلام‌شده از سوی دادستان‌های آمریکایی را رد کرده بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزارت دادگستری آمریکا مدعی شده یک تاجر ایرانی که پیشتر به دور زدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران متهم شده بود به جرائمش در این زمینه اقرار کرده است.

به گزارش فارس، «سید مجید شهیدیان»، بنیان‌گذار و مدیرعامل سابق استارت‌آپ «payment ۲۴» ماه گذشته در یک دادگاه فدرال در ایالت «مینه‌سوتا» اتهامات اعلام‌شده از سوی دادستان‌های آمریکایی را رد کرده بود. روزنامه وال‌استریت‌ژورنال نوشته آقای شهیدیان بعد از دستگیری از انگلیس به آمریکا مسترد شده است.

روزنامه آمریکایی ادعا کرده آقای شهیدیان در یک ویدئوکنفرانس روز سه‌شنبه اقرار خودش را به «تلاش برای فریبکاری» و «ارتکاب جرم علیه آمریکا» تغییر داده است.

انتقادات از دست‌درازی قضائی آمریکا

این ادعا‌ها در حالی مطرح شده‌اند که تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه چندین کشور از جمله ایران با انتقاد‌های گسترده روبه‌رو شده‌اند.

کارشناسان می‌گویند دولت آمریکا با اعمال «تحریم‌های ثانویه» از سلطه خود بر روی بازار‌های مالی برای وادار کردن سایر کشور‌ها به اجرای سیاست‌های مدنظر خود سوءاستفاده می‌کند.

دولت‌های کشور‌ها بار‌ها از واشنگتن به دلیل اعمال چنین تحریم‌هایی انتقاد می‌کنند. چین، تحریم‌های یکجانبه آمریکا را «دست‌درازی قضایی» به قلمرو سایر کشور‌ها توصیف کرده و کشور‌های اروپایی با استفاده از مفهوم «تحریم‌های فراسرزمینی» ماهیت مداخله‌جویانه آن را محکوم کرده‌اند.

اتهامات آمریکا علیه payment ۲۴

دادگاهی در آمریکا اواخر اردیبهشت‌ماه سال جاری آقای شهیدیان را به «ارتکاب جرایم مرتبط با پولشویی، جعل هویت و فعالیت‌های خلافکارانه الکترونیکی» متهم کرد.

طبق گزارش وال‌استریت‌ژورنال شهیدیان پیشتر با درخواست آمریکایی‌ها در کشور انگلیس بازداشت و به آمریکا مسترد شده بود.

دادستان‌های آمریکایی این شرکت را که در ایران دفاتر و ۴۰ کارمند داشته متهم کرده‌اند به شهروندان ایران برای دور زدن تحریم‌های آمریکا بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ کمک کرد و برای آن‌ها نرم افزار‌های رایانه‌ای، مجوز‌های نرم افزاری و سرور‌های رایانه‌ای خریده بود.

نظرات بینندگان